Rakott halas pite

Megosztás:
Forrás: SK

A rakott halas pite tökéletes választás, ha egy kicsit feldobnánk a menüt. Mutatjuk, hogyan készül ez a könnyű fogás!

Hozzávalók 6 főre

A fehérboros mártáshoz

  • 1 ek vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 g finomliszt
  • 100 ml fehérbor
  • 350 ml tejszín
  • 40 g reszelt parmezán
  • só, bors

A burgonyapüréhez

  • 900 g tisztított burgonya
  • só, bors
  • 120 g vaj
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 150 ml tej
  • 80 g parmezán

Az összeállításhoz

  • 1 csomag gyorsfagyasztott halrudacska (420 g-os kiszerelés)
  • 200 g fagyasztott zöldborsó

Elkészítés:

A fehérboros-parmezános mártáshoz egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, belereszeljük a fokhagymát, lepirítjuk, majd beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük egy habverővel. Felöntjük a fehérborral, pár perc alatt elforraljuk belőle az alkoholt és folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejszínt. Belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és 5-6 perc alatt összefőzzük, majd felhasználásig félretesszük.

A burgonyát felkockázzuk és sós, forró vízben puhára főzzük. Miután leszűrtük, egy lábasban vagy tálban burgonyanyomóval összetörjük úgy, hogy hozzáadjuk a vajat, sót, borsot, a szerecsendiót, a tejet és a reszelt parmezánt. Egy krémes krumplipürét készítünk belőle, amit aztán beletöltünk egy csillagcsöves habzsákba.

Jöhet is a rakott halas pite összeállítása. A tepsi aljára pakoljuk a halrudakat, nyakon öntjük a parmezános mártással, megszórjuk a zöldborsóval, rányomjuk a burgonyapürét és kidíszítjük vele a pite széleit is. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Akár rögtön is fogyaszthatjuk, de érdemes egy kicsit hűlni hagyni, mert úgy szebb szeleteket lehet belőle vágni.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük