Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával
Az ünnepi asztalra mindig jó választás egy különleges, mégis könnyed fogás, amely a hagyományos ízeket újragondolt formában tálalja. A grillezett pisztráng salátával garantáltan elnyeri mindenki ízlését.
Hozzávalók
2 db pisztráng
1 csomag szeletelt bacon
1 csomag vegyes saláta
sárgarépa
káposzta
cékla
paradicsom
1 db narancs
liszt
bazsalikom
kakukkfú
citromlé
olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A két darab egész pisztrángot alaposan mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. A belsejébe ízlés szerint kakukkfüvet és reszelt sárgarépát töltsünk. A hal külsejét forgassuk lisztbe, majd tekerjük be bacon szelekkel. Kenjük meg olívaolajjal. Tegyük közepes hőmérsékletűre előmelegített grillre, és oldalanként 15 perc alatt süssük ropogósra. Mialatt a pisztráng sül, készítsük el a citrusos salátát. Julienre vágott répát, káposztát, céklát és félbevágott koktélparadicsomot keverjük össze készen kapható vegyes salátával, majd adjunk hozzá ízlés szerint kockákra vágott narancsot. A gyümölcshártyát előtte érdemes eltávolítani. Sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg bazsalikommal és locsoljuk meg egy citrom levével és olívaolajjal.
Jó étvágyat!
- Félelmetes harcsacsapat verődött össze a horgász csónakja mellett
- Mi az amit most tilos? Tilalmi időszak az év végén
- A Tisza-tó téli arca: megkezdődik a vízszint beállítása
- Félmilliós bírságot kaphat, aki megsérti a csalihalakra vonatkozó szabályokat
- Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
- Megérkezett a partra, két perc múlva már a tó veteránjával küzdött
2025. november 9.
Édesburgonyás lazacfasírt
2025. november 9.
Harmadjára is horogvégen a torz rekordponty
2025. november 8.
Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
2025. november 8.
Tönkretette a merítőszákot a 10 kilós csuka
2025. november 8.
Tigrisrák mangós sütőtöksalsával
2025. november 8.