Harcsafilé kókusztejes lime mártással, rizstésztával

Hozzávalók
- 40 dkg harcsafilé
- 3 dl kókusztej
- 4 db lime
- 4 db (thai) citromfű
- ½ fej hagyma
- 1 cs koriander zöld
- 20 dkg rizstészta
- 1 dl olaj só
Elkészítés
A kókusztejet egy kis lábosba öntjük, megsózzuk. Beletesszük a 3-4 darabra vágott hagymát, nagyobb darabokra tördelt citromfüvet, 2 lime levét, és összeforraljuk. A hal szeleteket megsózzuk, serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A rizstésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A rizstészta köretet, és a megsült halfilét a kókusztejes mártással meglocsoljuk, és az ízben is kiválóan harmonizáló korianderrel díszítjük.
Forrás: dietabc.hu
- Megjelent a Magyarország halfaunája című könyv második kiadása
- Hal fárasztása közben halt meg a horgász
- Sosem találja ki, hogyan fogtak amurt Dunakeszin!
- Eltűnt egy fiatal halkutató a Hortobágy-Berettyón történt csónakbalesetben
- Hajrájához ért az év horgásza verseny nevezési szakasza!
- Balatoni haltelepítési beszámoló
2025. október 5.
Harcsafilé kókusztejes lime mártással, rizstésztával
2025. október 5.
Ifjú tehetség akasztotta a pontyfogó verseny legnagyobb halát
2025. október 5.
Egylépcsőben hajtják végre a Tisza-tó téli leürítését
2025. október 4.
Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel
2025. október 4.
Titkos csalival fogtak tórekordharcsát a Passion Lake-en
2025. október 4.