Harcsafilé kókusztejes lime mártással, rizstésztával
Hozzávalók
- 40 dkg harcsafilé
- 3 dl kókusztej
- 4 db lime
- 4 db (thai) citromfű
- ½ fej hagyma
- 1 cs koriander zöld
- 20 dkg rizstészta
- 1 dl olaj só
Elkészítés
A kókusztejet egy kis lábosba öntjük, megsózzuk. Beletesszük a 3-4 darabra vágott hagymát, nagyobb darabokra tördelt citromfüvet, 2 lime levét, és összeforraljuk. A hal szeleteket megsózzuk, serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A rizstésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A rizstészta köretet, és a megsült halfilét a kókusztejes mártással meglocsoljuk, és az ízben is kiválóan harmonizáló korianderrel díszítjük.
Forrás: dietabc.hu
- Milliós kár a Lupa-tavon: így indult a horgászverseny
- Balatoni akció: tetten ért orvhalász a Tihanyi-félszigetnél
- Busa- és törpeharcsa-eladás a Körösvidéken: időpontok és tudnivalók
- Vízbe csúszott és meghalt egy horgász Lillafüreden
- Inváziós törpeharcsát célzó halászat indult Csongrád megyében
- Nem mindennapi kapás a Kákafoki-holtágon: 2 méteres harcsa
2025. november 23.
Idegenhonos halfajok a hazai vizekben: halkutatók legfrissebb eredményei
2025. november 23.
Ritka fogás a Ráckevei-Soroksári Dunában: 31 hónap után újra vágótok
2025. november 23.
Fatuskók és pontyok tánca: absztrakt minták a kiszáradt tóban
2025. november 22.
Süllőtelepítés a Balatonban
2025. november 22.
Hatalmas csukát fogott Ficzere István a saját tavából
2025. november 22.