Ízletes harcsa savanyú káposzta ágyon

A káposztás harcsa nemcsak egészséges és laktató, hanem könnyen elkészíthető is, így hétköznapi vacsorának éppúgy ideális, mint egy különlegesebb családi ebédnek, hiszen a hal zamatos, omlós húsa remekül harmonizál a pirított káposzta édeskés ízével.
Hozzávalók
1 kg savanyú káposzta
60 dkg harcsafilé
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
1 tk őrölt pirospaprika
2 db babérlevél
1 dl száraz fehérbor
kapor
bors
só
Elkészítés
Első lépésként mossuk meg a káposztát, majd a fölösleges vizet nyomkodjuk ki. Kockázzuk fel a szalonnát, és süssük meg. Szedjük ki, a maradék zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Végül szórjuk meg pirospaprikával és engedjük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a káposztát, a babérleveleket és az egész borsot. Öntsük fel fehérborral és pirítsuk át. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet, fontos, hogy a víz ellepje a káposztát. Fedjük le és főzzük puhára. Ízlés szerint adjunk hozzá kaprot, sót és borsot. Mialatt a káposzta puhul, szeleteljük fel a harcsát. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, végül egy serpenyőben pirítsuk meg.
Ha elkészültünk, helyezzük a szalonnás káposzta felét egy magasfalú tepsibe, majd rakjuk rá a kész harcsaszeleteket. Fedjük be a maradék káposztába, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük.
- Tiltott módszerrel horgásztak – rendőrségi eljárás indult a Tiszán
- Nyolc tonna fölé jutottak a Tisza-tavi halászok
- Tiltott eszközzel horgászott, de a halőrök felvették videóra
- A Tisza segélykiáltása: kiszáradt tavak, elveszett halak
- Gigantikus busa az Alcsi Holt-Tiszából
- Balaton apadó meder – fotókon a rendkívüli látvány
2025. október 18.
Újra elkapták Stefánt, a Duna szörnyét
2025. október 18.
Illegális horgok tucatjait szedték ki a Tiszából
2025. október 18.
Házi halfalatok
2025. október 17.
Vogel Márton első csukája Amerikában – a szokatlan csali titka
2025. október 17.
Hódpatkány a levegőben – amikor a kíváncsiság visszafelé sül el
2025. október 17.