Ízletes harcsa savanyú káposzta ágyon
A káposztás harcsa nemcsak egészséges és laktató, hanem könnyen elkészíthető is, így hétköznapi vacsorának éppúgy ideális, mint egy különlegesebb családi ebédnek, hiszen a hal zamatos, omlós húsa remekül harmonizál a pirított káposzta édeskés ízével.
Hozzávalók
1 kg savanyú káposzta
60 dkg harcsafilé
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
1 tk őrölt pirospaprika
2 db babérlevél
1 dl száraz fehérbor
kapor
bors
só
Elkészítés
Első lépésként mossuk meg a káposztát, majd a fölösleges vizet nyomkodjuk ki. Kockázzuk fel a szalonnát, és süssük meg. Szedjük ki, a maradék zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Végül szórjuk meg pirospaprikával és engedjük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a káposztát, a babérleveleket és az egész borsot. Öntsük fel fehérborral és pirítsuk át. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet, fontos, hogy a víz ellepje a káposztát. Fedjük le és főzzük puhára. Ízlés szerint adjunk hozzá kaprot, sót és borsot. Mialatt a káposzta puhul, szeleteljük fel a harcsát. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, végül egy serpenyőben pirítsuk meg.
Ha elkészültünk, helyezzük a szalonnás káposzta felét egy magasfalú tepsibe, majd rakjuk rá a kész harcsaszeleteket. Fedjük be a maradék káposztába, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük.
- Orvhalászat és erőszak a Gólem-tónál: bírósági ítélet született
- Védett halak, inváziós fajok és új módszerek: meglepő eredmények a főcsatornából
- Téli tilalom a vermelő harcsák védelmére
- Új helyszínen vizsgálják a tiszai vízlépcső megépítésének lehetőségét
- Megható búcsú Maconkán – Több százan emlékeztek Dérer Istvánra
- Új országos rekord: bagolykeszeg a Kis-Dunán!
2025. december 7.
Bakonyi halgombócleves – krémes, gombás kényeztetés a tányérodon
2025. december 7.
Madárbarát pillanat: jégmadár és horgász találkozása a vízparton
2025. december 6.
Az inváziós halfajok veszélyei hazánk vizeiben
2025. december 6.
FishFaceID: a mesterséges intelligencia forradalma a halgazdálkodásban
2025. december 5.