Ízletes harcsa savanyú káposzta ágyon

Megosztás:
Ízletes harcsa savanyú káposzta ágyon
Ízletes harcsa savanyú káposzta ágyon

A káposztás harcsa nemcsak egészséges és laktató, hanem könnyen elkészíthető is, így hétköznapi vacsorának éppúgy ideális, mint egy különlegesebb családi ebédnek, hiszen a hal zamatos, omlós húsa remekül harmonizál a pirított káposzta édeskés ízével.

Hozzávalók

1 kg savanyú káposzta

60 dkg harcsafilé

10 dkg füstölt szalonna

1 db vöröshagyma

1 tk őrölt pirospaprika

2 db babérlevél

1 dl száraz fehérbor

kapor

bors

Elkészítés

Első lépésként mossuk meg a káposztát, majd a fölösleges vizet nyomkodjuk ki. Kockázzuk fel a szalonnát, és süssük meg. Szedjük ki, a maradék zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Végül szórjuk meg pirospaprikával és engedjük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a káposztát, a babérleveleket és az egész borsot. Öntsük fel fehérborral és pirítsuk át. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet, fontos, hogy a víz ellepje a káposztát. Fedjük le és főzzük puhára. Ízlés szerint adjunk hozzá kaprot, sót és borsot. Mialatt a káposzta puhul, szeleteljük fel a harcsát. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, végül egy serpenyőben pirítsuk meg.

Ha elkészültünk, helyezzük a szalonnás káposzta felét egy magasfalú tepsibe, majd rakjuk rá a kész harcsaszeleteket. Fedjük be a maradék káposztába, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük