Ízletes harcsa savanyú káposzta ágyon

A káposztás harcsa nemcsak egészséges és laktató, hanem könnyen elkészíthető is, így hétköznapi vacsorának éppúgy ideális, mint egy különlegesebb családi ebédnek, hiszen a hal zamatos, omlós húsa remekül harmonizál a pirított káposzta édeskés ízével.
Hozzávalók
1 kg savanyú káposzta
60 dkg harcsafilé
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
1 tk őrölt pirospaprika
2 db babérlevél
1 dl száraz fehérbor
kapor
bors
só
Elkészítés
Első lépésként mossuk meg a káposztát, majd a fölösleges vizet nyomkodjuk ki. Kockázzuk fel a szalonnát, és süssük meg. Szedjük ki, a maradék zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Végül szórjuk meg pirospaprikával és engedjük fel egy kevés vízzel. Adjuk hozzá a káposztát, a babérleveleket és az egész borsot. Öntsük fel fehérborral és pirítsuk át. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet, fontos, hogy a víz ellepje a káposztát. Fedjük le és főzzük puhára. Ízlés szerint adjunk hozzá kaprot, sót és borsot. Mialatt a káposzta puhul, szeleteljük fel a harcsát. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, végül egy serpenyőben pirítsuk meg.
Ha elkészültünk, helyezzük a szalonnás káposzta felét egy magasfalú tepsibe, majd rakjuk rá a kész harcsaszeleteket. Fedjük be a maradék káposztába, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük.
- Gyorsan ugrik az engedély, ha nem figyelünk a szabályokra
- Megdőlt az országos pontyrekord Németországban
- Megtiltoták a horgászatot ezeknél a tavaknál
- Horgászati tilalmat rendeltek el az Ivánbattyáni Horgásztavaknál
- A legrejtettebb partszakaszokat is ellenőrizni tudják a kenus halőrök
- Rakott halas pite
2025. augusztus 31.
Érkezik a 30 ezer forintos élelmiszer-utalvány a nyugdíjasoknak
2025. augusztus 31.
Rakós bottal varázsoltak ki óriáspontyot
2025. augusztus 31.
Sütőben sült harcsaszelet
2025. augusztus 30.
Horgászok ellen indult eljárás egy tó vizének leeresztése miatt
2025. augusztus 30.
Napok óta a vízfelszínen körözött az óriásbusa, végül bojlival fogták ki
2025. augusztus 29.