Ízletes tonhalsaláta

Megosztás:

Pillanatok alatt elkészül, isteni finom, tésztával egybeforgatva vagy kenyérre kenve is kínálhatod a tonhalsalátát.

Hihetetlenül egyszerűen készül, és cseppet sem unalmas ez a tonhalsaláta, hisz az ízek kialakításával bátran lehet játszani. Ha nem szereted a zellert, akkor avokádót használj helyette, ha pedig a hagymával van gondod, cseréld le vékonyra szelt káposztára. A fűszerezésben is engedd el magad, használj csípősebb ízesítőket, egy kis Cayenne-t, majonéz helyett pedig görög joghurttal is kipróbálható a finomság.

tonhalsalátát kenheted kenyérre, de főtt tésztával is egybeforgathatod, sőt, van, aki egyszerűen sós kekszet ropogtat mellé, de félbevágott avokádóba is beletöltheted. Hűtőben, jól becsomagolva 3 napig is eltarthatod.

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 1 szál angol zeller
  • 1 fej (kisebb) lila hagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 3 ek. majonéz
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A konzervet nyissuk ki, a levet csepegtessük le, a halat tegyük keverőtálba.

A zellert, hagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, majd adjuk a halhoz.

A mustárt, majonézt, sót és borsot is adjuk a halhoz, keverjük össze az alapanyagokat, a textúrát ízlés szerint érdemes alakítani, lehet krémesebb vagy darabosabb a tonhalkrém.

Forrás: SÓBORS

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük