Ízletes tonhalsaláta
Pillanatok alatt elkészül, isteni finom, tésztával egybeforgatva vagy kenyérre kenve is kínálhatod a tonhalsalátát.
Hihetetlenül egyszerűen készül, és cseppet sem unalmas ez a tonhalsaláta, hisz az ízek kialakításával bátran lehet játszani. Ha nem szereted a zellert, akkor avokádót használj helyette, ha pedig a hagymával van gondod, cseréld le vékonyra szelt káposztára. A fűszerezésben is engedd el magad, használj csípősebb ízesítőket, egy kis Cayenne-t, majonéz helyett pedig görög joghurttal is kipróbálható a finomság.
A tonhalsalátát kenheted kenyérre, de főtt tésztával is egybeforgathatod, sőt, van, aki egyszerűen sós kekszet ropogtat mellé, de félbevágott avokádóba is beletöltheted. Hűtőben, jól becsomagolva 3 napig is eltarthatod.
Hozzávalók 4 személyre
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 1 szál angol zeller
- 1 fej (kisebb) lila hagyma
- 1 marék petrezselyem
- 1 ek. dijoni mustár
- 3 ek. majonéz
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A konzervet nyissuk ki, a levet csepegtessük le, a halat tegyük keverőtálba.
A zellert, hagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, majd adjuk a halhoz.
A mustárt, majonézt, sót és borsot is adjuk a halhoz, keverjük össze az alapanyagokat, a textúrát ízlés szerint érdemes alakítani, lehet krémesebb vagy darabosabb a tonhalkrém.
Forrás: SÓBORS
- Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
- A Tisza-tó téli arca: megkezdődik a vízszint beállítása
- Tönkretette a merítőszákot a 10 kilós csuka
- Élő határ: az Ipoly mozgásával rajzolja újra Magyarország térképét
- Inváziós busák a Körös holtágain – szelektív halászat a természet védelmében
- Meglepetés a rábaközi vizekben: védett halfaj a halászok hálójában
2025. november 15.
Lazac air fryerben
2025. november 15.
December 3-án rendezik a II. Tisza-tavi Horgászfórumot
2025. november 15.
Tíz éve nem látott halfaj bukkant fel újra a Körösökben
2025. november 14.
Lépcsőkialakítással rongálták meg az ikervári műcsatorna töltését
2025. november 14.
Két óráig bűvészkedtek a félmázsás aranybusával Palotáson
2025. november 14.