Pikáns tonhalfasírt

Megosztás:

A tonhalfasírt egy végtelenül egyszerű, mégis laktató étel. Ezúttal zöldfűszerekkel, citrommal és egy kis chiliporral dobtuk fel.

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 2 doboz tonhal
  • 2 db tojás
  • 1 kis db gyömbér
  • 8 szál metélőhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db citrom
  • fél tk. chilipor
  • bors
  • 2 ek. olívaolaj (sütéshez)

Elkészítés:

A tonhalkonzervet csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki belőle a maradék olajat. Tegyük egy közepes méretű tálba. A metélőhagymát és a petrezselymet öblítsük, majd csepegtessük le. Vágjuk apró darabokra. Egy kisebb tálban verjük fel a tojásokat, hogy enyhén habos legyen. Ezután adjuk hozzá a tonhalhoz. Reszeljünk hozzá egy kis darab gyömbért, majd adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket is. Reszeljük hozzá egy biocitrom héját, végezetül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hintsük meg a chiliporral is. Ezután alaposan keverjük össze, majd gyúrjunk belőle 5 gombócot, lapítsuk le őket. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd tegyük bele egymástól kb. 2 cm távolságra a fasírtokat. Oldalanként 2-2 perc alatt süssük aranybarnára.

Ha mind kisült, tegyük őket papírtörlőre, majd szedjük át egy tányérra.

Forrás: SóBors

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük