Pikáns tonhalfasírt
A tonhalfasírt egy végtelenül egyszerű, mégis laktató étel. Ezúttal zöldfűszerekkel, citrommal és egy kis chiliporral dobtuk fel.
Hozzávalók 5 darabhoz
- 2 doboz tonhal
- 2 db tojás
- 1 kis db gyömbér
- 8 szál metélőhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
- fél tk. chilipor
- só
- bors
- 2 ek. olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés:
A tonhalkonzervet csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki belőle a maradék olajat. Tegyük egy közepes méretű tálba. A metélőhagymát és a petrezselymet öblítsük, majd csepegtessük le. Vágjuk apró darabokra. Egy kisebb tálban verjük fel a tojásokat, hogy enyhén habos legyen. Ezután adjuk hozzá a tonhalhoz. Reszeljünk hozzá egy kis darab gyömbért, majd adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket is. Reszeljük hozzá egy biocitrom héját, végezetül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hintsük meg a chiliporral is. Ezután alaposan keverjük össze, majd gyúrjunk belőle 5 gombócot, lapítsuk le őket. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd tegyük bele egymástól kb. 2 cm távolságra a fasírtokat. Oldalanként 2-2 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha mind kisült, tegyük őket papírtörlőre, majd szedjük át egy tányérra.
Forrás: SóBors
- Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
- Tönkretette a merítőszákot a 10 kilós csuka
- Élete halát fogta a doppingvétség miatt eltiltott úszó
- Inváziós busák a Körös holtágain – szelektív halászat a természet védelmében
- Új közösségi stég várja a horgászokat Ráckevén
- Élő határ: az Ipoly mozgásával rajzolja újra Magyarország térképét
2025. november 17.
Eltévedt két horgász a balatoni ködben
2025. november 17.
Találkozás a horgászat mestereivel Békéscsabán
2025. november 17.
Horgászok örömére: nem drágul a balatoni jegy
2025. november 16.
Rákos tészta
2025. november 16.
Hasonló halak tréfálták meg a balatoni horgászt
2025. november 16.