Rácponty
Az egyik legfinomabb halunk, a ponty sokféleképpen elkészíthető – most éppen rácpontyot készítünk belőle.
Hozzávalók
1.5 kg tisztított ponty
1 kg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
10 dkg vaj
3 dl tejföl
fűszerpaprika
só
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és ujjnyi vastagra szeleteljük. A halat hosszában, a gerincoszlop mentén kettévágjuk, és beirdaljuk. (Akár ki is filézhetjük, ha ügyesek vagyunk.) A pontyot megsózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Egy nagy tepsibe eloszlatjuk a vajdarabokat, és rátesszük a burgonyaszeleteket. Erre helyezzük a félbevágott halat, mellé pedig a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot. A tepsit alufóliával lefedjük, majd 180°C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ezután levesszük a fóliát, a halat meglocsoljuk tejföllel, és visszatesszük a sütőbe, amíg szépen megpirul.
- 70 ezer köbméter iszapot távolítanak el a Balatonból
- Átfúródott a csuka száján a horgász alkarja
- Királyi tó, halas ízek, közösségi élmény – jön a tatai Öreg-tavi lehalászás
- Látványos változás előtt a Kákafoki-holtág
- Horgászati siker és biológiai érdekesség a Tisza-tóból
- Aranyhal vagy aranykárász? – A magyar halnevek titkai
2025. október 28.
Óriási márna a Dunavölgyi-főcsatornából
2025. október 28.
Éremeső a street fishing világbajnokságon
2025. október 28.
Légifotók a Velencei-tó kiszáradásáról
2025. október 27.
Harapnak a harminc pluszos pontyok a Balatonon
2025. október 27.
70 ezer köbméter iszapot távolítanak el a Balatonból
2025. október 27.