Rácponty
Az egyik legfinomabb halunk, a ponty sokféleképpen elkészíthető – most éppen rácpontyot készítünk belőle.
Hozzávalók
1.5 kg tisztított ponty
1 kg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
10 dkg vaj
3 dl tejföl
fűszerpaprika
só
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és ujjnyi vastagra szeleteljük. A halat hosszában, a gerincoszlop mentén kettévágjuk, és beirdaljuk. (Akár ki is filézhetjük, ha ügyesek vagyunk.) A pontyot megsózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Egy nagy tepsibe eloszlatjuk a vajdarabokat, és rátesszük a burgonyaszeleteket. Erre helyezzük a félbevágott halat, mellé pedig a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot. A tepsit alufóliával lefedjük, majd 180°C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ezután levesszük a fóliát, a halat meglocsoljuk tejföllel, és visszatesszük a sütőbe, amíg szépen megpirul.
- Milliós kár a Lupa-tavon: így indult a horgászverseny
- Balatoni akció: tetten ért orvhalász a Tihanyi-félszigetnél
- Busa- és törpeharcsa-eladás a Körösvidéken: időpontok és tudnivalók
- Inváziós törpeharcsát célzó halászat indult Csongrád megyében
- Vízbe csúszott és meghalt egy horgász Lillafüreden
- Idegenhonos halfajok a hazai vizekben: halkutatók legfrissebb eredményei
2025. november 27.
A 11 legkapósabb süllőző és pontyozó hely az országban
2025. november 27.
Gigászi fekete amur a Kákafokból – új országos rekordsztori született
2025. november 26.
Változatlan jegyárak és új tervek: fontos döntések a vasi horgászoknak
2025. november 26.
Komló-sikondai tó: horgászat, pihenés és természet egy helyen
2025. november 26.