Rácponty
Az egyik legfinomabb halunk, a ponty sokféleképpen elkészíthető – most éppen rácpontyot készítünk belőle.
Hozzávalók
1.5 kg tisztított ponty
1 kg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
10 dkg vaj
3 dl tejföl
fűszerpaprika
só
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és ujjnyi vastagra szeleteljük. A halat hosszában, a gerincoszlop mentén kettévágjuk, és beirdaljuk. (Akár ki is filézhetjük, ha ügyesek vagyunk.) A pontyot megsózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Egy nagy tepsibe eloszlatjuk a vajdarabokat, és rátesszük a burgonyaszeleteket. Erre helyezzük a félbevágott halat, mellé pedig a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot. A tepsit alufóliával lefedjük, majd 180°C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ezután levesszük a fóliát, a halat meglocsoljuk tejföllel, és visszatesszük a sütőbe, amíg szépen megpirul.
- Horgászengedély árak 2025-ben 2024. november 27.
- A legnagyobb baráti társaság: 1 millió horgász Magyarországon 2024. október 20.
- HORGÁSZ: horgászbarát ügyintézés teljesen digitálisan 2024. október 5.
- Csillag László egyéni világbajnok! 2024. október 5.
- Őszi törpeharcsa gyérítés a Balatonon 2024. október 5.
- Versenynaptár 2024. szeptember 15.
2024. december 18.
I. Tisza-tavi Horgászfórum Poroszlón
2024. december 17.
Horgászrendi változások és év eleji tudnivalók a Balatonnál
2024. december 16.
Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával
2024. december 13.
Mi legyen 2025-ben az év hala?
2024. december 12.
Karácsony előtti nagyüzem a hortobágyi halgazdaságban
2024. december 11.