Rácponty

Az egyik legfinomabb halunk, a ponty sokféleképpen elkészíthető – most éppen rácpontyot készítünk belőle.
Hozzávalók
1.5 kg tisztított ponty
1 kg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
10 dkg vaj
3 dl tejföl
fűszerpaprika
só
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és ujjnyi vastagra szeleteljük. A halat hosszában, a gerincoszlop mentén kettévágjuk, és beirdaljuk. (Akár ki is filézhetjük, ha ügyesek vagyunk.) A pontyot megsózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Egy nagy tepsibe eloszlatjuk a vajdarabokat, és rátesszük a burgonyaszeleteket. Erre helyezzük a félbevágott halat, mellé pedig a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot. A tepsit alufóliával lefedjük, majd 180°C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ezután levesszük a fóliát, a halat meglocsoljuk tejföllel, és visszatesszük a sütőbe, amíg szépen megpirul.
- Gigaharcsát fogtak a gyerekek!
- A Liverpool új igazolása szabadidejében gyakran pecázik
- Két vármegyében is fokozott ellenőrzést kaptak a horgászok (videó)
- Átlépte a Maros sótartalma a felső határértéket
- Negatív rekordot döntött a Tisza vízállása Szolnoknál
- Európa-bajnoki bronzérmes lett a magyar horgász válogatott
2025. július 5.
Vegetáriánus süllő a horgon, és nem is kicsi!
2025. július 5.
Ízletes tonhalsaláta
2025. július 4.
Meghosszabbították a másodfokú hőségriasztást!
2025. július 4.
Gigaharcsát fogtak a gyerekek!
2025. július 4.