Rozmaringos tőkehalfilé párolt zöldségekkel
Hozzávalók
2 szelet tőkehalfilé
1 bögre rizs
1db sárgarépa
1db cukkini
0.5 fejbrokkoli
olívaolaj
só
bors
2 ág rozmaring
2 szelet citromkarika
Elkészítés
A répát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és megmossuk.
A párolóedény aljába vizet töltünk, majd a fölé helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, és hozzáadunk ugyanannyi vizet.
Egy-egy darab alufóliára helyezzük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, mindkettőre rárakunk egy-egy citromkarikát, egy-egy ág rozmaringot, majd becsomagoljuk, és a batyukat a párolóedény következő szintjére helyezzük.
A harmadik műanyag tálba szórjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk, lefedjük, majd bekapcsoljuk a digitális párolót.
A halat 10, a zöldségeket 15, a rizst 20 percig főzzük, majd tálaljuk.
- A Tisza segélykiáltása: kiszáradt tavak, elveszett halak
- Balaton apadó meder – fotókon a rendkívüli látvány
- Horgászati siker és biológiai érdekesség a Tisza-tóból
- Rejtélyes halivadék a Pilismaróti-öbölben
- Látványos változás előtt a Kákafoki-holtág
- A vízhiány ellen: tározással védi vízkészletét a Kötivizig
2025. október 24.
Hetedik helyezett az örökranglistán – új rekord Maconkán
2025. október 24.
Új civil szervezet az őshonos halak védelméért
2025. október 24.
Szelektív halászat a Tisza holtágain: közel 10 tonna busa eltávolítva!
2025. október 23.
Veszély a vízben: akár félmillió tonna elveszett horgászeszköz!
2025. október 23.
A Bodrog holtágának titka: hatalmas csuka a villantón
2025. október 23.