Rozmaringos tőkehalfilé párolt zöldségekkel
Hozzávalók
2 szelet tőkehalfilé
1 bögre rizs
1db sárgarépa
1db cukkini
0.5 fejbrokkoli
olívaolaj
só
bors
2 ág rozmaring
2 szelet citromkarika
Elkészítés
A répát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és megmossuk.
A párolóedény aljába vizet töltünk, majd a fölé helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, és hozzáadunk ugyanannyi vizet.
Egy-egy darab alufóliára helyezzük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, mindkettőre rárakunk egy-egy citromkarikát, egy-egy ág rozmaringot, majd becsomagoljuk, és a batyukat a párolóedény következő szintjére helyezzük.
A harmadik műanyag tálba szórjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk, lefedjük, majd bekapcsoljuk a digitális párolót.
A halat 10, a zöldségeket 15, a rizst 20 percig főzzük, majd tálaljuk.
- Állományfelmérés Akasztón: nagy fogások és izgalmas változások
- Felfüggesztés fenyegeti a lejárt vizsgájú halőröket
- Tovább bővült a horgászszervezetek gépjárműparkja
- Horgászok figyelem! Az RSD bejelentette a 2026-os szabálymódosításokat
- Éjjeli razzia a Kis-Balatonon: 120 kiló halat mentettek meg a halőrök
- Bakonyi halgombócleves – krémes, gombás kényeztetés a tányérodon
2025. december 16.
Habzó víz és furcsa szagok a Malom-tóban – most cselekedhetünk!
2025. december 16.
Új halfaj került elő a dinoszauruszok földjéről
2025. december 16.
Leánykoncér a Balatonból? Lehetséges?
2025. december 15.
Felfüggesztés fenyegeti a lejárt vizsgájú halőröket
2025. december 15.
Melyik faj lesz az év hala 2026-ban?
2025. december 15.