Rozmaringos tőkehalfilé párolt zöldségekkel
Hozzávalók
2 szelet tőkehalfilé
1 bögre rizs
1db sárgarépa
1db cukkini
0.5 fejbrokkoli
olívaolaj
só
bors
2 ág rozmaring
2 szelet citromkarika
Elkészítés
A répát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a cukkinit felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és megmossuk.
A párolóedény aljába vizet töltünk, majd a fölé helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, és hozzáadunk ugyanannyi vizet.
Egy-egy darab alufóliára helyezzük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, mindkettőre rárakunk egy-egy citromkarikát, egy-egy ág rozmaringot, majd becsomagoljuk, és a batyukat a párolóedény következő szintjére helyezzük.
A harmadik műanyag tálba szórjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk, lefedjük, majd bekapcsoljuk a digitális párolót.
A halat 10, a zöldségeket 15, a rizst 20 percig főzzük, majd tálaljuk.
- Félelmetes harcsacsapat verődött össze a horgász csónakja mellett
- Mi az amit most tilos? Tilalmi időszak az év végén
- A Tisza-tó téli arca: megkezdődik a vízszint beállítása
- Félmilliós bírságot kaphat, aki megsérti a csalihalakra vonatkozó szabályokat
- Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
- Megérkezett a partra, két perc múlva már a tó veteránjával küzdött
2025. november 9.
Édesburgonyás lazacfasírt
2025. november 9.
Harmadjára is horogvégen a torz rekordponty
2025. november 8.
Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
2025. november 8.
Tönkretette a merítőszákot a 10 kilós csuka
2025. november 8.
Tigrisrák mangós sütőtöksalsával
2025. november 8.