Szaftos lazac tejszínes gombával: tökéletes vacsora pillanatok alatt
Krémes gombás mártásban szaftos lazac mindössze 35 perc alatt! Rizzsel vagy tésztával, egy pohár fehérborral igazi élmény.
Krémes lazac gombás mártásban – gyors, ínycsiklandó fogás 35 perc alatt 🐟🍄
Ha szereted a halat és a gombát, ez a recept biztosan a kedvenced lesz! Sok étlapon találkozhatsz hasonló fogásokkal, de ez a krémes gombamártásban sült lazac egyszerűen tökéletes. Rizzsel vagy friss tésztával egyaránt fantasztikus. 🍚🍝
💡 Tippek a tökéletes fogáshoz:
- A sütőpapíros technika biztosítja, hogy a lazac bőre szépen megpiruljon, de ne ragadjon le.
- A hal belseje szaftos és omlós, a mártás pedig krémes és ízes – garantáltan bármilyen köretet feldob.
- A recept mindössze 35 perc alatt elkészül, így akár hétköznap is villoghatsz a konyhában.
Ez a fogás romantikus vacsorának és különleges hétköznapi ebédnek is tökéletes. Egy pohár jófajta fehérborral lesz igazán kerek az élmény. 🍷 És ha marad, a mártás másnap is isteni! 😋
Hozzávalók
- 800 g bőrös lazacfilé
- só
- kb. 2 ek olívaolaj
- 1 fej salotta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g csiperkegomba
- bors
- 150 ml száraz fehérbor
- 500 ml tejszín
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A lazacszeleteket sózzuk, majd egy sütőpapírt helyezünk a serpenyőbe. A papírra kevés olajat öntünk és bőrrel lefelé ráhelyezzük a halat. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt.
- Közepesen erős lángon pirítjuk 2 percig a hal bőrét, majd ha megpirult, óvatosan megfordítjuk és további 2 percig pirítjuk. A lepirított lazacszeleteket ezután félrerakjuk.
- Ugyanabban a serpenyőben, mint amiben a halat pirítottuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon pirítjuk, hogy a gomba színt kapjon.
- Ekkor ráöntjük a bort, amit elpárolunk, és a serpenyőbe öntjük a tejszínt. 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
- A halszeleteket a mártásba ültetjük bőrös felükkel felfelé, és lefedve pároljuk 10 percig.
- A kész lazacot óvatosan kivesszük és ízlésünk szerint választott körettel tálaljuk, meglocsolva a mártással.
Forrás: SK
- Felfüggesztés fenyegeti a lejárt vizsgájú halőröket
- Állományfelmérés Akasztón: nagy fogások és izgalmas változások
- Komoly büntetések várnak a Közép-Tiszán szemetelő horgászokra
- Tovább bővült a horgászszervezetek gépjárműparkja
- Horgászok figyelem! Az RSD bejelentette a 2026-os szabálymódosításokat
- Decemberi Balatoni Halvásár: Friss hal közvetlenül a termelőtől!
2025. december 20.
Szaftos lazac tejszínes gombával: tökéletes vacsora pillanatok alatt
2025. december 20.
Az év utolsó haltelepítése a Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségtől
2025. december 20.
Online csalások karácsonykor – Így kerülheted el az ünnepi átveréseket
2025. december 19.
Halpusztulás, algák és vízhiány: válságos évet zárt a Velencei-tó
2025. december 19.
Féregirtót is tartalmazó kokaint adtak el a horgászoknak Budapesten
2025. december 19.