Szaftos lazac tejszínes gombával: tökéletes vacsora pillanatok alatt

Megosztás:
Forrás: SK

Krémes gombás mártásban szaftos lazac mindössze 35 perc alatt! Rizzsel vagy tésztával, egy pohár fehérborral igazi élmény.

Krémes lazac gombás mártásban – gyors, ínycsiklandó fogás 35 perc alatt 🐟🍄

Ha szereted a halat és a gombát, ez a recept biztosan a kedvenced lesz! Sok étlapon találkozhatsz hasonló fogásokkal, de ez a krémes gombamártásban sült lazac egyszerűen tökéletes. Rizzsel vagy friss tésztával egyaránt fantasztikus. 🍚🍝

💡 Tippek a tökéletes fogáshoz:

  • A sütőpapíros technika biztosítja, hogy a lazac bőre szépen megpiruljon, de ne ragadjon le.
  • A hal belseje szaftos és omlós, a mártás pedig krémes és ízes – garantáltan bármilyen köretet feldob.
  • A recept mindössze 35 perc alatt elkészül, így akár hétköznap is villoghatsz a konyhában.

Ez a fogás romantikus vacsorának és különleges hétköznapi ebédnek is tökéletes. Egy pohár jófajta fehérborral lesz igazán kerek az élmény. 🍷 És ha marad, a mártás másnap is isteni! 😋

Hozzávalók

  • 800 g bőrös lazacfilé
  • kb. 2 ek olívaolaj
  • 1 fej salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g csiperkegomba
  • bors
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 500 ml tejszín
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A lazacszeleteket sózzuk, majd egy sütőpapírt helyezünk a serpenyőbe. A papírra kevés olajat öntünk és bőrrel lefelé ráhelyezzük a halat. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt.
  2. Közepesen erős lángon pirítjuk 2 percig a hal bőrét, majd ha megpirult, óvatosan megfordítjuk és további 2 percig pirítjuk. A lepirított lazacszeleteket ezután félrerakjuk.
  3. Ugyanabban a serpenyőben, mint amiben a halat pirítottuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon pirítjuk, hogy a gomba színt kapjon.
  4. Ekkor ráöntjük a bort, amit elpárolunk, és a serpenyőbe öntjük a tejszínt. 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
  5. A halszeleteket a mártásba ültetjük bőrös felükkel felfelé, és lefedve pároljuk 10 percig.
  6. A kész lazacot óvatosan kivesszük és ízlésünk szerint választott körettel tálaljuk, meglocsolva a mártással.

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük