Tonhalkrémes tortillaszendvics

Megosztás:

Mindannyian imádjuk a tortillás dolgokat. Ez a verzió most fullos tonhalkrémmel, sajttal és zöldségekkel hódít.

Hozzávalók (2 főre)

  • 1 konzerv olajban eltett tonhal (120 g-os kiszerelés)
  • 100 g majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom leve
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 fej lila hagyma (90 g/fej)
  • só, bors
  • 25 g mustár
  • 40 g jégsaláta
  • 1 db paradicsom (100 g/db)
  • 0.5 db kígyóuborka (200 g/db)
  • 2 db 20 cm-es tortillalap
  • 100 g reszelt trappista sajt
A tonhalkrémes tortillaszendvics elkészítéséhez a tonhalat egy tálba szedjük és az olajos levének a felét is hozzáöntjük. Villával összepépesítjük, majd mehet hozzá a majonéz, a reszelt fokhagyma, a citromlé, a finomra aprított petrezselyem és lila hagyma, valamint só, bors és a mustár is. Az egészet alaposan elkeverjük.

Előkészítjük a zöldségeket: a jégsalátát vékony csíkokra, a paradicsomot és az uborkát pedig karikákra vágjuk.

A tortillalapokat megkenjük a tonhalkrémmel. Rászórjuk a reszelt sajtot, majd az alsó részének az egyik negyedébe rakunk salátát, paradicsomot és uborkát. Először félbe-, majd ismét félbehajtjuk. Kontaktgrillben 4-5 perc alatt készre sütjük a tortillaszendvicset.

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük