Tonhalkrémes tortillaszendvics
Mindannyian imádjuk a tortillás dolgokat. Ez a verzió most fullos tonhalkrémmel, sajttal és zöldségekkel hódít.
Hozzávalók (2 főre)
- 1 konzerv olajban eltett tonhal (120 g-os kiszerelés)
- 100 g majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom leve
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 fej lila hagyma (90 g/fej)
- só, bors
- 25 g mustár
- 40 g jégsaláta
- 1 db paradicsom (100 g/db)
- 0.5 db kígyóuborka (200 g/db)
- 2 db 20 cm-es tortillalap
- 100 g reszelt trappista sajt
Előkészítjük a zöldségeket: a jégsalátát vékony csíkokra, a paradicsomot és az uborkát pedig karikákra vágjuk.
A tortillalapokat megkenjük a tonhalkrémmel. Rászórjuk a reszelt sajtot, majd az alsó részének az egyik negyedébe rakunk salátát, paradicsomot és uborkát. Először félbe-, majd ismét félbehajtjuk. Kontaktgrillben 4-5 perc alatt készre sütjük a tortillaszendvicset.
Elkészítési idő: 30 perc
Forrás: SK
- 70 ezer köbméter iszapot távolítanak el a Balatonból
- Átfúródott a csuka száján a horgász alkarja
- Királyi tó, halas ízek, közösségi élmény – jön a tatai Öreg-tavi lehalászás
- Horgászati siker és biológiai érdekesség a Tisza-tóból
- Látványos változás előtt a Kákafoki-holtág
- Aranyhal vagy aranykárász? – A magyar halnevek titkai
2025. október 29.
Szabálymódosítást kezdeményezett a harcsák védelmében Döme Gábor
2025. október 29.
Cipőfűzővel megkötött ponty életét mentették meg
2025. október 29.
Szákot szakított, karriert koronázott a tiszai rekordponty
2025. október 28.
Óriási márna a Dunavölgyi-főcsatornából
2025. október 28.
Éremeső a street fishing világbajnokságon
2025. október 28.