Tonhalkrémes tortillaszendvics
Mindannyian imádjuk a tortillás dolgokat. Ez a verzió most fullos tonhalkrémmel, sajttal és zöldségekkel hódít.
Hozzávalók (2 főre)
- 1 konzerv olajban eltett tonhal (120 g-os kiszerelés)
- 100 g majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom leve
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 fej lila hagyma (90 g/fej)
- só, bors
- 25 g mustár
- 40 g jégsaláta
- 1 db paradicsom (100 g/db)
- 0.5 db kígyóuborka (200 g/db)
- 2 db 20 cm-es tortillalap
- 100 g reszelt trappista sajt
Előkészítjük a zöldségeket: a jégsalátát vékony csíkokra, a paradicsomot és az uborkát pedig karikákra vágjuk.
A tortillalapokat megkenjük a tonhalkrémmel. Rászórjuk a reszelt sajtot, majd az alsó részének az egyik negyedébe rakunk salátát, paradicsomot és uborkát. Először félbe-, majd ismét félbehajtjuk. Kontaktgrillben 4-5 perc alatt készre sütjük a tortillaszendvicset.
Elkészítési idő: 30 perc
Forrás: SK
- Állományfelmérés Akasztón: nagy fogások és izgalmas változások
- Felfüggesztés fenyegeti a lejárt vizsgájú halőröket
- Tovább bővült a horgászszervezetek gépjárműparkja
- Horgászok figyelem! Az RSD bejelentette a 2026-os szabálymódosításokat
- Éjjeli razzia a Kis-Balatonon: 120 kiló halat mentettek meg a halőrök
- Bakonyi halgombócleves – krémes, gombás kényeztetés a tányérodon
2025. december 16.
Habzó víz és furcsa szagok a Malom-tóban – most cselekedhetünk!
2025. december 16.
Új halfaj került elő a dinoszauruszok földjéről
2025. december 16.
Leánykoncér a Balatonból? Lehetséges?
2025. december 15.
Felfüggesztés fenyegeti a lejárt vizsgájú halőröket
2025. december 15.
Melyik faj lesz az év hala 2026-ban?
2025. december 15.