Egészben sült pisztráng

Hozzávalók
50 dkg pisztráng (2 db)
2 szál rozmaring
1 db citrom
0.5 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A megtisztított pisztrángokat megmossuk és alaposan letörölgetjük, hogy minél kevésbé csússzon. Egy éles kés segítségével a halak mindkét oldalát kb. 45 fokos szögben beirdaljuk.
A pisztrángok hasüregét megtöltjük a fűszereinkkel: egy-egy ág rozmaringot, pár szelet citrom- és hagymakarikát, valamint két-két gerezd fokhagymát rejtünk beléjük.
A halak mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd olajozott grillserpenyőben oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk is. Könnyed salátával, krumplipürével, pirított zöldségekkel egyaránt isteni.
- Újabb világbajnoki sikerek: három arany és két ezüst Portugáliából
- Két vármegyében is fokozott ellenőrzést kaptak a horgászok (videó)
- Kilométerekre elhúzta a horgászok csónakját a dunai óriásharcsa
- A Liverpool új igazolása szabadidejében gyakran pecázik
- Átlépte a Maros sótartalma a felső határértéket
- Szimbolikus halmentés a parajdi sóbánya-katasztrófa után
2025. július 3.
Negatív rekordot döntött a Tisza vízállása Szolnoknál
2025. július 3.
Két tonna halból főznek halászlét Tiszacsegén július 5-én
2025. július 3.
Orvhalászt és orvhorgászt is fogtak a Balatonon
2025. július 2.
Figyelem! Méhraj észlelése esetén forduljon szakemberhez!
2025. július 2.
Megdőlt az országos koirekord
2025. július 2.