Egészben sült pisztráng
Hozzávalók
50 dkg pisztráng (2 db)
2 szál rozmaring
1 db citrom
0.5 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A megtisztított pisztrángokat megmossuk és alaposan letörölgetjük, hogy minél kevésbé csússzon. Egy éles kés segítségével a halak mindkét oldalát kb. 45 fokos szögben beirdaljuk.
A pisztrángok hasüregét megtöltjük a fűszereinkkel: egy-egy ág rozmaringot, pár szelet citrom- és hagymakarikát, valamint két-két gerezd fokhagymát rejtünk beléjük.
A halak mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd olajozott grillserpenyőben oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk is. Könnyed salátával, krumplipürével, pirított zöldségekkel egyaránt isteni.
- Horgászengedély árak 2025-ben 2024. november 27.
- A legnagyobb baráti társaság: 1 millió horgász Magyarországon 2024. október 20.
- HORGÁSZ: horgászbarát ügyintézés teljesen digitálisan 2024. október 5.
- Horgászrendi változások és év eleji tudnivalók a Balatonnál 2024. december 17.
- Őszi törpeharcsa gyérítés a Balatonon 2024. október 5.
- Csillag László egyéni világbajnok! 2024. október 5.
2025. január 17.
300 millió felett a 2024-es haltelepítési támogatás
2025. január 15.
Lassan fogynak a kárókatonák
2025. január 14.
Hamarosan elérhető az elektronikus fogási napló
2025. január 13.
Csukák helyett trópusi halak úszkálnak a Hévízi-kifolyónál
2025. január 10.
Íme a 2025-ös válogatott keretek
2025. január 9.