Harcsa Orly módra

Megosztás:
Forrás: SK

Hozzávalók 4 főre

A remuládhoz

  • 3 ek majonéz
  • 3 ek tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 0.25 db citrom
  • 1 tk cukor
  • 1 szál újhagyma
  • petrezselyem
  • snidling

A rizibizihez

  • 3 – 4 ek olaj
  • 250 g rizs
  • 100 g zöldborsó

A harcsához

  • 600 g harcsafilé
  • só, bors
  • 3 ek liszt
  • 1 – 1.5 l olaj a sütéshez

A panírozó tésztához

  • 300 g liszt
  • 3 db tojás
  • 300 ml sör

A harcsa Orly módra önmagában sem rossz, de mi rizibizit és egy frankó remulád mártást is csináltunk hozzá.

A remulád mártáshoz egy tálba tesszük a majonézt, a tejfölt és a mustárt, majd belefacsarjuk a citrom levét, megsózzuk, megcukrozzuk, és belekeverjük a karikára vágott újhagymát, illetve a finomra vágott petrezselymet és snidlinget. Majd tálalásig hűtőbe tesszük.

A rizibizihez felmelegítjük az olajat, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegtetett rizst. Fél-egy percig pirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk, és kevergetés nélkül majdnem készre pároljuk. Mikor minimális víz van már csak alatta, lekapcsoljuk a tűzhelyet, a rizshez keverjük a borsót, és lefedjük, hogy a fedő alatt teljesen megpuhuljon a rizs és a borsó is. Magába fogja szívni a maradék nedvességet.

A halat 5-7 centis darabokra vágjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Elkészítjük a panírozó tésztát: a lisztet és a tojást kb. 200 ml hideg sörrel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék 100 ml-t is. A halakat belemártjuk a tésztába, és 160-170 fokos olajban megsütjük. Mikor megsültek, konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róluk a felesleges zsírt.

A halat a rizibizivel tálaljuk, és mellé kínáljuk a remulád mártást is.

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük