Harcsa Orly módra
Hozzávalók 4 főre
A remuládhoz
- 3 ek majonéz
- 3 ek tejföl
-
1 tk dijoni mustár
-
0.25 db citrom
-
só
- 1 tk cukor
-
1 szál újhagyma
-
petrezselyem
-
snidling
A rizibizihez
- 3 – 4 ek olaj
- 250 g rizs
- só
- 100 g zöldborsó
A harcsához
- 600 g harcsafilé
- só, bors
- 3 ek liszt
- 1 – 1.5 l olaj a sütéshez
A panírozó tésztához
- 300 g liszt
- 3 db tojás
- 300 ml sör
A harcsa Orly módra önmagában sem rossz, de mi rizibizit és egy frankó remulád mártást is csináltunk hozzá.
A remulád mártáshoz egy tálba tesszük a majonézt, a tejfölt és a mustárt, majd belefacsarjuk a citrom levét, megsózzuk, megcukrozzuk, és belekeverjük a karikára vágott újhagymát, illetve a finomra vágott petrezselymet és snidlinget. Majd tálalásig hűtőbe tesszük.
A rizibizihez felmelegítjük az olajat, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegtetett rizst. Fél-egy percig pirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk, és kevergetés nélkül majdnem készre pároljuk. Mikor minimális víz van már csak alatta, lekapcsoljuk a tűzhelyet, a rizshez keverjük a borsót, és lefedjük, hogy a fedő alatt teljesen megpuhuljon a rizs és a borsó is. Magába fogja szívni a maradék nedvességet.
A halat 5-7 centis darabokra vágjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Elkészítjük a panírozó tésztát: a lisztet és a tojást kb. 200 ml hideg sörrel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék 100 ml-t is. A halakat belemártjuk a tésztába, és 160-170 fokos olajban megsütjük. Mikor megsültek, konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róluk a felesleges zsírt.
A halat a rizibizivel tálaljuk, és mellé kínáljuk a remulád mártást is.
Forrás: SK
- Orvhalászat és erőszak a Gólem-tónál: bírósági ítélet született
- Új helyszínen vizsgálják a tiszai vízlépcső megépítésének lehetőségét
- Tiltott csatornából fogott pontyokat rejtegettek a rapsicok
- Éjjeli razzia a Kis-Balatonon: 120 kiló halat mentettek meg a halőrök
- Az inváziós halfajok veszélyei hazánk vizeiben
- Bakonyi halgombócleves – krémes, gombás kényeztetés a tányérodon
2025. december 11.
„Kapj rá!” egész évben: új lendületben a hazai halfogyasztás
2025. december 11.
Horgászok figyelem! Az RSD bejelentette a 2026-os szabálymódosításokat
2025. december 11.
Vészhelyzet a ködben – kritikus percek a Balatonon
2025. december 10.
Így lehet stresszmentes a karácsony
2025. december 10.
Spiccbotozás Siófokon: félreértett hal vagy ritka példány?
2025. december 10.