Házi halfalatok
A halfalatokat imádják a gyerekek. Próbáljátok ki a házi verziót, ami most teljes kiőrlésű bundát kapott.
Hozzávalók (6-8 főre)
- 500 ml tej
- 2 db babérlevél
- 1 fej hagyma
- 4 – 5 gerezd fokhagyma
- 800 g fehér húsú halfilé (mi alaszkai tőkehalat használtunk)
- só, fehér bors
- 1 mk morzsolt oregánó
- 1 mk szárított petrezselyem
- 1 tk mustár
- 1 db citrom reszelt héja
- 350 g áttört főtt burgonya
- 1 – 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Elkészítés
A házi halfalatokhoz a tejet felforraljuk a babérlevéllel, a félbevágott hagymával és fokhagymagerezdekkel, majd beletesszük a halfilét, és alufólia alatt, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
A puha halat egy tálba szedjük, villával összetörjük, és összekeverjük a fűszerekkel, a mustárral, a citrom héjával, illetve a tört burgonyával. Ha nem állna eléggé össze, egy kis zsemlemorzsával segítünk az állagán. A lényeg, hogy formázható legyen.
A kész masszát hagyjuk hűtőhidegre hűlni, majd egy tálcán szétterítjük, és tetszőleges kiszúróformával kiszaggatjuk. A visszamaradt masszából mi rudakat formáztunk. Mindet egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, és fagyasztóba rakjuk, hogy keményre dermedjen.
A kemény halfalatokat klasszikus módon lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és 170 fokos forró olajban, kb. 5-6 perc alatt, vagy 180 fokra előmelegített forrólevegős sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Köretnek bármi megfelelő, de leginkább friss zöldségekkel ajánljuk.
- Előkésztési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: kb 30 perc
- Hűtési idő: kb. 60 perc
- Összesen: kb. 105 perc
Forrás: SK
- A 11 legkapósabb süllőző és pontyozó hely az országban
- Komló-sikondai tó: horgászat, pihenés és természet egy helyen
- Védett halak, inváziós fajok és új módszerek: meglepő eredmények a főcsatornából
- Idegenhonos halfajok a hazai vizekben: halkutatók legfrissebb eredményei
- Újraéledhet a Holt-Tisza? – Fontos lépés a vízpótlásban
- Rábagyarmati-záportározó: kis víz, nagy lehetőség a horgászoknak
2025. december 2.
Ökológiai célú törpeharcsa-gyérítés a Holt-Tiszákon
2025. december 2.
Új élet a Balaton partján: Balatonszárszó csónakkikötője újjáéledhet
2025. december 1.
Összetartozás és tisztelet: így ünnepel a horgászközösség
2025. december 1.
Téli tilalom a vermelő harcsák védelmére
2025. december 1.