Házi halfalatok

Megosztás:

A halfalatokat imádják a gyerekek. Próbáljátok ki a házi verziót, ami most teljes kiőrlésű bundát kapott.

Hozzávalók (6-8 főre)

  • 500 ml tej
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 4 – 5 gerezd fokhagyma
  • 800 g fehér húsú halfilé (mi alaszkai tőkehalat használtunk)
  • só, fehér bors
  • 1 mk morzsolt oregánó
  • 1 mk szárított petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 350 g áttört főtt burgonya
  • 1 – 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Elkészítés

A házi halfalatokhoz a tejet felforraljuk a babérlevéllel, a félbevágott hagymával és fokhagymagerezdekkel, majd beletesszük a halfilét, és alufólia alatt, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

A puha halat egy tálba szedjük, villával összetörjük, és összekeverjük a fűszerekkel, a mustárral, a citrom héjával, illetve a tört burgonyával. Ha nem állna eléggé össze, egy kis zsemlemorzsával segítünk az állagán. A lényeg, hogy formázható legyen.

A kész masszát hagyjuk hűtőhidegre hűlni, majd egy tálcán szétterítjük, és tetszőleges kiszúróformával kiszaggatjuk. A visszamaradt masszából mi rudakat formáztunk. Mindet egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, és fagyasztóba rakjuk, hogy keményre dermedjen.

A kemény halfalatokat klasszikus módon lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és 170 fokos forró olajban, kb. 5-6 perc alatt, vagy 180 fokra előmelegített forrólevegős sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Köretnek bármi megfelelő, de leginkább friss zöldségekkel ajánljuk.

  • Előkésztési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: kb 30 perc
  • Hűtési idő: kb. 60 perc
  • Összesen: kb. 105 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük