Kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta

Megosztás:
Forrás: SK

A balatoni nyaraknak köszönhetően jól tudjuk, hogy a savanykás koviubi és a frissen sült hal milyen jó párost alkot.

Hozzávalók 2 főre

  • 2 ek étolaj
  • 400 g tőkehalfilé
  • só, bors
  • 1 fej vöröshagyma (110 g/fej)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g kovászos uborka
  • 300 ml tejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 50 ml kovászosuborka-lé
  • 1 csokor friss kapor + a tálaláshoz

A tésztához

  • 200 g tagliatelle

A kovászos uborkás, kapros, tőkehalas tészta első lépéseként az olaj felét egy serpenyőbe öntjük. Amikor forró az olaj, beletesszük a kb. 5 cm-es darabokra vágott halat és sózzuk, borsozzuk. Közepesen erős hőfokon mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

A tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.

Az olaj másik felét is beleöntjük abba a serpenyőbe, amiben a hal is sült. A forró olajon 4 perc alatt megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a kb. 3 cm-es hasábokra vágott kovászos uborkát, majd 1 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és 1 percig forraljuk.

A keményítőt elkeverjük az uborka levében és besűrítjük vele a szószt. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a leszűrt tésztát. A kész tésztát a hallal a tetején tálaljuk és néhány szál friss kaporral díszítjük.

  • Elkészítési idő: 20 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük