Tigrisrák mangós sütőtöksalsával

Megosztás:
Forrás: SK

Ez az étel akár előételként, akár egy nagyon király partikajaként is megállja a helyét. Ha szeretitek a rákféléket, próbáljátok ki ezzel a gyümölcsös, pikáns salsával!

Hozzávalók 3 – 4 főre

  • só, bors
  • 1 cm-nyi gyömbér

A ráknyársakhoz

  • 12 db tigrisrák
  • 1 ek aprított friss koriander
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cm-nyi gyömbér
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 2 – 3 ek olaj
  • 0.5 db lime

A salsához

  • 250 g sütőtök
  • 250 g mangó
  • 80 g piros pritaminpaprika
  • 1 fej lila hagyma (kisebb)
  • 600 ml ananászlé
  • 1 ek fehérborecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek friss aprított koriander
  • 0.5 ek tabasco
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mogyoró
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

A salsához a sütőtököt, a mangót, a paprikát és lila hagymát 2 x 2 mm-es kockákra vágjuk. Az ananászlevet felforraljuk, beledobjuk a sütőtököt, aztán félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni benne. Ezután leszűrjük, összekeverjük a mangóval, a hagymával és a paprikával. Fehérborecettel, olívaolajjal, korianderrel, tabascóval és 2 evőkanálnyi ananászlével (használhatjuk azt is, amiben a sütőtök kihűlt) ízesítjük, és sózzuk, borsozzuk.

Apró lyukú reszelőn ráreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, hozzáadjuk a mogyorót és összekeverjük az egészet.

A rákokat borsozzuk, megszórjuk az aprított korianderrel, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük az olívaolajat, majd összeforgatjuk az egészet. Felhúzzuk őket 4 db nyársra (tehát 3 db rák/nyárs). Csak közvetlenül sütés előtt sózzuk. Forró serpenyőben az olajon, mérettől függően, oldalankét kb. 3 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 1-2 perccel hozzáadjuk a vajat, majd ráfacsarjuk a lime levét, és tálalhatjuk is.

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük