Tigrisrák mangós sütőtöksalsával
Ez az étel akár előételként, akár egy nagyon király partikajaként is megállja a helyét. Ha szeretitek a rákféléket, próbáljátok ki ezzel a gyümölcsös, pikáns salsával!
Hozzávalók 3 – 4 főre
- só, bors
- 1 cm-nyi gyömbér
A ráknyársakhoz
- 12 db tigrisrák
- 1 ek aprított friss koriander
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 – 3 ek olaj
- 0.5 db lime
A salsához
- 250 g sütőtök
- 250 g mangó
- 80 g piros pritaminpaprika
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 600 ml ananászlé
- 1 ek fehérborecet
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek friss aprított koriander
- 0.5 ek tabasco
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék mogyoró
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A salsához a sütőtököt, a mangót, a paprikát és lila hagymát 2 x 2 mm-es kockákra vágjuk. Az ananászlevet felforraljuk, beledobjuk a sütőtököt, aztán félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni benne. Ezután leszűrjük, összekeverjük a mangóval, a hagymával és a paprikával. Fehérborecettel, olívaolajjal, korianderrel, tabascóval és 2 evőkanálnyi ananászlével (használhatjuk azt is, amiben a sütőtök kihűlt) ízesítjük, és sózzuk, borsozzuk.
Apró lyukú reszelőn ráreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, hozzáadjuk a mogyorót és összekeverjük az egészet.
A rákokat borsozzuk, megszórjuk az aprított korianderrel, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük az olívaolajat, majd összeforgatjuk az egészet. Felhúzzuk őket 4 db nyársra (tehát 3 db rák/nyárs). Csak közvetlenül sütés előtt sózzuk. Forró serpenyőben az olajon, mérettől függően, oldalankét kb. 3 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 1-2 perccel hozzáadjuk a vajat, majd ráfacsarjuk a lime levét, és tálalhatjuk is.
Forrás: SK
- Félelmetes harcsacsapat verődött össze a horgász csónakja mellett
- Mi az amit most tilos? Tilalmi időszak az év végén
- A Tisza-tó téli arca: megkezdődik a vízszint beállítása
- Félmilliós bírságot kaphat, aki megsérti a csalihalakra vonatkozó szabályokat
- Megérkezett a partra, két perc múlva már a tó veteránjával küzdött
- Balaton és Sió-csatorna: tisztázzuk a félreértéseket
2025. november 8.
Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
2025. november 8.
Tönkretette a merítőszákot a 10 kilós csuka
2025. november 8.
Tigrisrák mangós sütőtöksalsával
2025. november 8.
Halászat, ízek, közösség – Tihany újra ünnepel!
2025. november 7.
Tonhalkrémes kosárka
2025. november 7.