Tokhal-specialista duplázott a megújult országos rekordlistán

Megosztás:
Forrás: pecaverzum.hu

Koleszár-Varga Imre három éve fogott tokhalakkal került az országos rekordlista új kategóriáinak az élére.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) bejelentette, hogy megújult a hivatalos országos rekordlista. A szövetség szakított korábbi gyakorlatával, és már nem kizárólag halfajokat tüntet fel, hanem változatokat, formákat és hibrideket is, összesen 52 darabot.

Változás történt a pontyoknál, már nemcsak a „ponty” és a „koi ponty” kategória létezik, hanem van már az előbbi kettőn túl tükörponty, nyurga ponty, spanyol ponty, bőrponty és még pontykárász is. Szintén újdonság, hogy míg korábban a tokhalakat egyben kezelték, most már létezik fehértok, lapátorrú tok, itáliai tok, volgai tok, lénai tok és a vicsege (a viza és a kecsege hibridje) is.

A módosítások révén 11 új kategóriában is új halak kerültek az első helyre.

A változtatás nagy nyertese a tokspecialista Koleszár-Varga Imre, aki mostantól rögtön két új kategóriában ranglistaelsőnek mondhatja a fogását.

Eddig a tokhalak fogási rangsorát vezette, méghozzá azzal a fehér tokkal, amelyet 2022. április 17-én a Tokaji-tóban akasztott. A 46,88 kilós példány mostantól a fehér tokok kategóriáját vezeti.

Három éve a saját Facebook-oldalán így írt a közel félmázsás fogásról: „Húsvéti locsolkodás helyett fürdőzés a Tokaji Kovács-tó nomád 4-es részén. Pár fotóval és egy videóval szeretném illusztrálni a hétvégét, köszönöm szépen, hogy a barátomék megleptek egy szülinapi tortával is. Egy újabb rekordomat sikerült megdönteni, az időjárás most sem volt kegyes hozzánk, de az össz fogásunk még így is meghaladja 350 kilogrammot” – fogalmazott a pecás.

A tokok üldözését ezt követően is folytatta. Ugyanebben az évben október 29-én egy 34,52 kilós itáliai tokot sikerült horogra csalnia. A Mohosz május 7-i változtatásával most ez a hal is felkerült az országos rekordlista élére, most már természetesen az itáliai tok kategóriájában.

Forrás: pecaverzum.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük