Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával

Megosztás:
Forrás: SK

A frissen sütött tonhalnál kevés finomabb dolog van, de ahhoz érdemes egy picit közelebb lenni a tengerhez. Egy konzerv tonhalnak, lássuk be, a frisshez nem sok köze van, de szuper salátát lehet belőle készíteni, rajta citrusos, fűszeres ropogós morzsával (amit akár tésztára, vagy egy krémlevesre is szórhatunk). Pillanatok alatt megvan és kész is egy gyors hétköznapi ebéd, amitől nem is kerülünk kétórás kajakómába munkaidő közben.

Hozzávalók 2 személyre

  • 100 g (csomagolt) zöldsaláta keverék
  • 12 szem koktélparadicsom
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 1 konzerv tonhalkonzerv, leszűrve (80 grammos csomag)
  • 1 marék olajbogyó
  • 1 kis csokor friss kapor

a morzsához

  • 30 g pankomorzsa/rusztikus zsemlemorzsa
  • 30 g hántolt mandula
  • 1 db kezeletlen héjú citrom
  • 1 db narancs lereszelt héja
  • 1 csokor petrezselyem

az öntethez

  • olívaolaj
  • citromlé
  • 1 tk méz
  • só, bors

A csomagolt zöldsaláta keverékek közül, azt a fajtát nagyon szeretem, amiben nyers céklacsíkok vannak. Ehhez a recepthez is ideális.A morzsához felforrósítunk egy serpenyőt és az apróra vágott mandulát és a pankormorzsát kevés olívaolajon, folyamatosan rázogatva, aranybarnára sütjük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáreszeljük a citrusok héját és beleszórjuk az apróra vágott friss  petrezselymet. Az öntethez (vinnaigrette) kifacsarjuk a citromot, majd háromszoros mennyiségű olívaolajjal simára keverjük. Belecsurgatjuk a mézet, sózzuk, borsozzuk. A salátát összekeverjük a felezett koktélparadicsommal, a feldarabolt kígyóuborkával és az olajbogyóval, majd meglocsoljuk a vinnaigrettel, mehet rá az apróra vágott kapor is. Eloszlatjuk a tetején a tonhaldarabokat, majd tálalás előtt megszórjuk a ropogós morzsával.

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük