Tonhalkrémes kosárka

Megosztás:
Forrás: SK

Ha nincs kedved órákat vesződni a konyhában, de megkívántál valami halas falatkát, akkor ezt tuti bírni fogod.

Hozzávalók 10 kosárkához:

  • 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
  • 1 db tojás a kenéshez

A tonhalkrémhez

  • 180 g tonhalkonzerv (olajban eltett)
  • 75 g tejföl
  • 50 g majonéz
  • 10 g mustár
  • só, bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 gerezd citrom

A tálaláshoz

  • 1 mk durvára őrölt bors
  • 1 szál petrezselyem
  • 0.5 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tonhalkrémes kosárka elkészítéséhez a leveles tésztából 20 db kb. 6 cm átmérőjű kört vágunk egy pogácsaszaggató segítségével. A korongok felét, azaz 10 darabot kiszúrunk egy kb. 4 cm-es pogácsaszaggatóval is. Itt a külső karimára lesz szükségünk. A köröket lekenjük enyhén felvert tojással, majd mindegyikre ráhelyezünk egyet a karimából. Lekenjük ezt is a tojással, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre. Szép aranybarnára sütjük. Ha megsültek, a belsejüket beroppantjuk, mert a sütés közben az is megemelkedik, de könnyen benyomható.

Míg sülnek a kosárkák, egy tálba tesszük a lecsepegtetett tonhalat, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, és alaposan összedolgozzuk.

Habzsákba tesszük a krémet, és megtöltjük vele a kosárkákat. Megszórjuk durvára tört borssal, és friss petrezselyemmel díszítjük, végül ráreszeljük a citrom héját is.

Elkészítési idő: 20 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük