Citromos-feketeborsos harcsabrassói

Megosztás:
Forrás: SK

Legtöbbször kirántjuk, pörköltet készítünk belőle, halászlébe tesszük, vagy csak roston kisütjük. Pedig szuper brassói is készülhet belőle.

Hozzávalók 4 főre

  • 600 g krumpli
  • bő étolaj a sütéshez

A halhoz

  • 150 g kolozsvári szalonna
  • 2 tk sertészsír
  • 800 g szürkeharcsa-filé
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek morzsolt majoránna
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 db citrom

A tálaláshoz

  • 5 szál snidling
  • 1 mk őrölt fűszerpaprika

A megmosott krumplit kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk és sós, bő, lobogó vízben előfőzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk pár percig kigőzölögni, majd bő, 180 fokos olajban készre sütjük és még forrón megsózzuk.

A szalonnát kb. fél cm-es darabokra vágjuk és a zsírral együtt egy serpenyőbe tesszük, közepes hőfokon kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron, közepesen erős hőfokon lepirítjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott harcsafilét. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, a majoránnával, a borssal, és további 1 perc pirítás után ráfacsarjuk a cikkekre vágott citromot, amiket aztán mellé is dobunk.

Hozzákeverjük a krumplit a harcsához, ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított snidlinggel, fűszerpaprikával és a korábban félretett szalonnával.

  • Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük