Citromos-vajas sült hal

Egy igazán ízes halas vacsi, amit pillanatok alatt összedobhatunk. Nagyon vajas, nagyon petrezselymes, mindenki imádni fogja!
Hozzávalók (4 főre)
- 800 g fagyasztott tőkehalfilé
- só
- 200 g lágy vaj
- 2 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- bors
Elkészítés
A citromos vajas sült hal elkészítése tényleg nem nagy ügy – és pont ez benne a legjobb. Nincs pepecselés, nincs halálos mennyiségű alapanyag, csak egy tiszta ízű, frissítően egyszerű fogás, amit akár egy fáradt hétköznap este is simán elkészíthetünk.
A kiolvasztott, lecsepegtetett halszeleteket szépen egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe – lehetőleg úgy, hogy ne lógjanak egymásra, hadd süljenek egyenletesen. Egy csipet só, nem kell túltolni, mert jön még a vaj meg a citrom, és azok majd elintézik a többit.
A vajat kikeverjük egy citrom reszelt héjával és levével, a finomra vágott petrezselyemmel és egy jó adag frissen tört borssal. Ezzel a fűszeres, citromos vajjal bekenjük a halszeleteket, rápakoljuk a másik citromot felkarikázva, és a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk grillfunkción 15 percre. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15 perc
Forrás: SK
- Tiltott módszerrel horgásztak – rendőrségi eljárás indult a Tiszán
- Nyolc tonna fölé jutottak a Tisza-tavi halászok
- Tiltott eszközzel horgászott, de a halőrök felvették videóra
- Rekorddöntés a hidegfrontban: óriásharcsát fogtak a Téglagyári tavon
- Önkormányzatok dönthetnének a balatoni horgászatról – jön az új szabályozás?
- Halálos horgászbaleset Szlovákiában – egy 37 éves férfi életét vesztette
2025. október 14.
Tokhal a Dunából? Különleges leletre bukkantak a horgászok
2025. október 14.
Óriáshal a viharban – elképesztő küzdelem az Ecsédi-tavon
2025. október 14.
A magyar feederhorgászok ismét a világ tetején!
2025. október 13.
Ideiglenesen leáll a gyulai duzzasztó – így biztosítják a vízellátást
2025. október 13.
Rekordok dőltek a VIII. Távdobó Országos Bajnokságon
2025. október 13.