Citromos-vajas sült hal

Megosztás:
Forrás: SK

Egy igazán ízes halas vacsi, amit pillanatok alatt összedobhatunk. Nagyon vajas, nagyon petrezselymes, mindenki imádni fogja!

Hozzávalók (4 főre)

  • 800 g fagyasztott tőkehalfilé
  • 200 g lágy vaj
  • 2 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés

A citromos vajas sült hal elkészítése tényleg nem nagy ügy – és pont ez benne a legjobb. Nincs pepecselés, nincs halálos mennyiségű alapanyag, csak egy tiszta ízű, frissítően egyszerű fogás, amit akár egy fáradt hétköznap este is simán elkészíthetünk.

A kiolvasztott, lecsepegtetett halszeleteket szépen egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe – lehetőleg úgy, hogy ne lógjanak egymásra, hadd süljenek egyenletesen. Egy csipet só, nem kell túltolni, mert jön még a vaj meg a citrom, és azok majd elintézik a többit.

A vajat kikeverjük egy citrom reszelt héjával és levével, a finomra vágott petrezselyemmel és egy jó adag frissen tört borssal. Ezzel a fűszeres, citromos vajjal bekenjük a halszeleteket, rápakoljuk a másik citromot felkarikázva, és a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk grillfunkción 15 percre. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 15 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük