Citromos-vajas sült hal

Egy igazán ízes halas vacsi, amit pillanatok alatt összedobhatunk. Nagyon vajas, nagyon petrezselymes, mindenki imádni fogja!
Hozzávalók (4 főre)
- 800 g fagyasztott tőkehalfilé
- só
- 200 g lágy vaj
- 2 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
- bors
Elkészítés
A citromos vajas sült hal elkészítése tényleg nem nagy ügy – és pont ez benne a legjobb. Nincs pepecselés, nincs halálos mennyiségű alapanyag, csak egy tiszta ízű, frissítően egyszerű fogás, amit akár egy fáradt hétköznap este is simán elkészíthetünk.
A kiolvasztott, lecsepegtetett halszeleteket szépen egymás mellé fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe – lehetőleg úgy, hogy ne lógjanak egymásra, hadd süljenek egyenletesen. Egy csipet só, nem kell túltolni, mert jön még a vaj meg a citrom, és azok majd elintézik a többit.
A vajat kikeverjük egy citrom reszelt héjával és levével, a finomra vágott petrezselyemmel és egy jó adag frissen tört borssal. Ezzel a fűszeres, citromos vajjal bekenjük a halszeleteket, rápakoljuk a másik citromot felkarikázva, és a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk grillfunkción 15 percre. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 15 perc
Forrás: SK
- Vonzó a horvátországi horgászat, a büntetés viszont rémisztő
- Hatalmas razziát tartottak a Tisza-tónál, tíz horgász megbukott
- A „kantáros” halak miatt szigorítanak Tiszakécskén
- Folytatódtak a halőri ellenőrzések a Tisza-tó partjain
- Horgászati tilalmat rendeltek el a halpusztulással sújtott balassagyarmati tavon
- Horgászati tilalom lépett életbe Maconkán a vízhiány miatt
2025. augusztus 13.
Nagyon közel kerültek a harmincéves országos jászkeszegrekordhoz
2025. augusztus 13.
Öt évre meghosszabbították a Balaton jelenlegi vízszintszabályozását
2025. augusztus 13.
„Lenézett cuccal” fogott 16 kiló keszeget és kárászt a Nagykunságin
2025. augusztus 12.
Még élve kiszabadították a halakat a Zagyvában talált halászhálóból
2025. augusztus 12.