Egészben sült pisztráng
Hozzávalók
50 dkg pisztráng (2 db)
2 szál rozmaring
1 db citrom
0.5 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A megtisztított pisztrángokat megmossuk és alaposan letörölgetjük, hogy minél kevésbé csússzon. Egy éles kés segítségével a halak mindkét oldalát kb. 45 fokos szögben beirdaljuk.
A pisztrángok hasüregét megtöltjük a fűszereinkkel: egy-egy ág rozmaringot, pár szelet citrom- és hagymakarikát, valamint két-két gerezd fokhagymát rejtünk beléjük.
A halak mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd olajozott grillserpenyőben oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk is. Könnyed salátával, krumplipürével, pirított zöldségekkel egyaránt isteni.
- Félelmetes harcsacsapat verődött össze a horgász csónakja mellett
- Mi az amit most tilos? Tilalmi időszak az év végén
- 70 ezer köbméter iszapot távolítanak el a Balatonból
- Cipőfűzővel megkötött ponty életét mentették meg
- Félmilliós bírságot kaphat, aki megsérti a csalihalakra vonatkozó szabályokat
- Megérkezett a partra, két perc múlva már a tó veteránjával küzdött
2025. november 5.
Hatalmas harcsa akadt horogra Mohácsnál – 102 kg tiszta izgalom!
2025. november 5.
Patakok őrzője – ismerd meg Magyarország egyik legkülönlegesebb halát!
2025. november 4.
Lesz elegendő hazai hal karácsonyra?
2025. november 4.