Egészben sült pisztráng

Hozzávalók
50 dkg pisztráng (2 db)
2 szál rozmaring
1 db citrom
0.5 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A megtisztított pisztrángokat megmossuk és alaposan letörölgetjük, hogy minél kevésbé csússzon. Egy éles kés segítségével a halak mindkét oldalát kb. 45 fokos szögben beirdaljuk.
A pisztrángok hasüregét megtöltjük a fűszereinkkel: egy-egy ág rozmaringot, pár szelet citrom- és hagymakarikát, valamint két-két gerezd fokhagymát rejtünk beléjük.
A halak mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd olajozott grillserpenyőben oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk is. Könnyed salátával, krumplipürével, pirított zöldségekkel egyaránt isteni.
- Horgászati tilalmat rendeltek el a Szigetközi-ágrendszerben
- Ritka és védett halfaj jelent meg a Zagyvában
- Kiszáradt folyóvölgyre emlékeztet a Lázbérci-víztározó
- Komplex képet festett a Balaton helyzetéről Szári Zsolt
- Szivárványos guppik jelentek meg a Tisza egyik mellékfolyójában
- Ritka égi áldás: pár óra alatt kéthavi csapadék esett Maconkán
2025. szeptember 18.
240 centiméteres harcsát akasztottak Tatabányán
2025. szeptember 18.
Készül a Balaton-törvény
2025. szeptember 18.
Horgászok segíthetnek az ökológusoknak az inváziós vízinövények feltérképezésében
2025. szeptember 17.
Haltenyésztő mérnöki mesterképzés indult nemzetközi hallgatóknak Gödöllőn
2025. szeptember 17.
Ünnepi hangulat Baján a XXXII. Szent Hubertus Vadász- és Horgásznapon
2025. szeptember 17.