Egészben sült pisztráng
Hozzávalók
50 dkg pisztráng (2 db)
2 szál rozmaring
1 db citrom
0.5 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A megtisztított pisztrángokat megmossuk és alaposan letörölgetjük, hogy minél kevésbé csússzon. Egy éles kés segítségével a halak mindkét oldalát kb. 45 fokos szögben beirdaljuk.
A pisztrángok hasüregét megtöltjük a fűszereinkkel: egy-egy ág rozmaringot, pár szelet citrom- és hagymakarikát, valamint két-két gerezd fokhagymát rejtünk beléjük.
A halak mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd olajozott grillserpenyőben oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Azon melegében tálaljuk is. Könnyed salátával, krumplipürével, pirított zöldségekkel egyaránt isteni.
- Felfüggesztés fenyegeti a lejárt vizsgájú halőröket
- Állományfelmérés Akasztón: nagy fogások és izgalmas változások
- Komoly büntetések várnak a Közép-Tiszán szemetelő horgászokra
- Tovább bővült a horgászszervezetek gépjárműparkja
- Decemberi Balatoni Halvásár: Friss hal közvetlenül a termelőtől!
- Valószerűtlen jelenet Tihanynál: szarvasok ragadták magukkal a horgász botjait
2025. december 21.
Lazac vajmártással
2025. december 21.
Közel 400 horgász sértette meg a szabályokat Hajdú-Biharban idén
2025. december 21.
Gigafejlesztés Debrecenben
2025. december 20.
Szaftos lazac tejszínes gombával: tökéletes vacsora pillanatok alatt
2025. december 20.
Az év utolsó haltelepítése a Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségtől
2025. december 20.