Fűszeres, sütőben sült tőkehalfilé

Megosztás:

Nem csak ünnepnapokon lenne érdemes halat enni. A halak fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdagok, és emellett az alakod sem fogja bánni, ha rendszeresen fogyasztasz belőlük.

Ennek ellenére Magyarországon nagyon kevés halat esznek, pedig nemcsak a tengeri, hanem az itthon is élő, őshonos fajtákból is lehet válogatni.

A tengeri halak közül a lazac a legnépszerűbb, de még abból is sokkal kevesebbet fogyasztanak, sajnos ennek a magas ár is az oka. De a tőkehal is nagyon finom, ízes a húsa, és már akkor is tökéletes, ha a lehető legegyszerűbben készíted el, sütőben, enyhén fűszerezve. Igazi könnyed vacsora, amelyet nagyon kevés munkával dobhatsz össze, ráadásul az ünnepi asztalon is megállja a helyét, ha idén gyorsabb és egyszerűbb halas fogásra vágysz.

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kg alaszkai tőkehalfilé
  • 1 ek. citromlé
  • fél kk. só, bors
  • ízlés szerint cayenne-bors
  • másfél ek. olívaolaj
  • 1 ek. petrezselyem összevágva (friss)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a halszeleteket. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, citromlével, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint hintsük meg Cayenne-borssal.

Süssük a halat 10-12 percig. Ha kivettük a sütőből, szórjunk rá apróra vágott petrezselymet.

Forrás: SÓBORS

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük