Halrudas nyári tekercs

Megosztás:
Forrás: SK

Egy villámgyors és villantós vendégváró.

Hozzávalók 4 főre:

A szószhoz

  • 1 ek mogyoróvajkrém
  • ½ db lime leve
  • 2 cm gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 tk sriracha szósz
  • pár csepp forró víz (opcionális)

Az összeállításhoz

  • 1 doboz fagyasztott halrudacska (420 g-os kiszerelés)
  • 15 db rizslap
  • 300 g főtt rizs
  • 1 szál sárgarépa (120 g/szál)
  • 1 db kígyóuborka
  • 150 g lila káposzta
  • 6 levél jégsaláta
  • 2 tk fekete szezámmag

A halrudas nyári tekercs elkészítésének első lépéseként a 220 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva megsütjük a halrudakat 15-17 perc alatt, úgy, hogy félidőnél megforgatjuk őket.

A szószhoz a mogyoróvajkrémet kikeverjük a lime levével, a reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Hozzákeverjük a szezámolajat és a srirachát, majd pár csepp forró vízzel beállítjuk az állagát, ha szükségesnek érezzük.

Az összeállításhoz a sárgarépát, az uborkát, a káposztát és a jégsalátát vékony csíkokra vágjuk.

A halrudakat hagyjuk kihűlni. A rizslapot kissé bevizezzük, majd beletesszük a felvágott zöldségeket, a rizst, a fekete szezámmagot és természetesen a halrudakat. Egy kis salátát teszünk mellé, majd a rizslap két szélét behajtjuk, és feltekerjük a tekercsünket. Ugyanígy járunk el a többi rizslappal és hozzávalóval is.

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 17 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük