Ponty fish & chips remulád mártással

Megosztás:

Sörtésztában sült pontyfilé finom remuládmártással és a legfinomabb házi sültkrumplival: ez a karácsonyi ponty fish&chips.

Hozzávalók 4 főre

A sörtésztában sült pontyhoz

  • 50 dkg pontyfilé
  • 3 ek liszt
  • 1 ek keményítő
  • 1 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1.5 dl sör
  • 1 tk só

A házi sültkrumplihoz

  • 1 kg kifliburgonya
  • olaj a sütéshez

A remulád mártáshoz

  • 1 dl tejföl
  • 200 g majonéz
  • 2 ek mustár
  • 10 dkg csemege uborka apró kockákra vágva
  • 0.5 fej vöröshagyma finomra reszelve
  • 1 db citrom leve vagy egy kevés a cseme uborka levéből
  • 1 tk szárított tárkony
  • 1 kis csokor petrezselyem felaprítva
  • fehérbors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 tk cukor

Elkészítés

A ponty fish & chips elkészítéséhez a halat beirdaljuk, majd felszeleteljük egy éles késsel megfelelő darabokra vágjuk. Ezeket besózzuk és így hagyjuk pihenni őket, amíg a többi dologgal elkészülünk.

A sörtészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, mintha palacsintatésztát készítenénk. Majd ebben megfürdetjük a haldarabokat és 175 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket.

A burgonyából egy uborkahámozó segítségével szeleteket vagdosunk és ezt 200 fok körüli olajban hirtelen ropogósra és aranybarnára sütjük, majd itatósra zuttyintjuk.

A remulád mártáshoz a (lehetőleg házi) majonézhez adjuk az összes hozzávalót és összekeverjük az egészet.

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük