Ropogós halfalatkák

Hozzávalók
- 7,5 dkg kukoricapehely
- 7,5 dkg zsemlemorzsa
- 60 dkg fehér húsú halfilé
- só
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 200 ml olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg majonéz
- tejföl
- 0,5 tk citromlé
- 0,5 tk mustár
Elkészítés
- A kukoricapelyhet nejlonzacskóba téve sodrófával finom morzsává törjük, majd összekeverjük a zsemlemorzsával. A halat megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk őket, majd meghempergetjük mindet a lisztben, azután egy villával a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás keverékben.
- Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük benne a halfalatkákat. Ezután mindet papírtörlőre szedjük.
- A meghámozott fokhagymát összezúzzuk, majd simára keverjük a majonézt pár evőkanál tejföllel, a citromlével, a mustárral és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Sült burgonya tökéletesen illik hozzá, de akár valamilyen mártogatóssal is fogyaszthatjuk.
2025. március 12.
MOHOSZ Díjátadó – Bakó Péter szerint ez egy kiváltság
2025. március 11.
Ropogós halfalatkák
2025. március 11.
MOHOSZ díjátadó – Fodor Rajmund emeli a kalapját
2025. március 10.
Átadták az Év sportolója díjakat
2025. március 8.