Ropogós halfalatkák
Hozzávalók
- 7,5 dkg kukoricapehely
- 7,5 dkg zsemlemorzsa
- 60 dkg fehér húsú halfilé
- só
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 200 ml olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg majonéz
- tejföl
- 0,5 tk citromlé
- 0,5 tk mustár
Elkészítés
- A kukoricapelyhet nejlonzacskóba téve sodrófával finom morzsává törjük, majd összekeverjük a zsemlemorzsával. A halat megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk őket, majd meghempergetjük mindet a lisztben, azután egy villával a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás keverékben.
- Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük benne a halfalatkákat. Ezután mindet papírtörlőre szedjük.
- A meghámozott fokhagymát összezúzzuk, majd simára keverjük a majonézt pár evőkanál tejföllel, a citromlével, a mustárral és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Sült burgonya tökéletesen illik hozzá, de akár valamilyen mártogatóssal is fogyaszthatjuk.
- Felfüggesztés fenyegeti a lejárt vizsgájú halőröket
- Állományfelmérés Akasztón: nagy fogások és izgalmas változások
- Komoly büntetések várnak a Közép-Tiszán szemetelő horgászokra
- Tovább bővült a horgászszervezetek gépjárműparkja
- Decemberi Balatoni Halvásár: Friss hal közvetlenül a termelőtől!
- Valószerűtlen jelenet Tihanynál: szarvasok ragadták magukkal a horgász botjait
2025. december 21.
Lazac vajmártással
2025. december 21.
Közel 400 horgász sértette meg a szabályokat Hajdú-Biharban idén
2025. december 21.
Gigafejlesztés Debrecenben
2025. december 20.
Szaftos lazac tejszínes gombával: tökéletes vacsora pillanatok alatt
2025. december 20.
Az év utolsó haltelepítése a Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségtől
2025. december 20.