Ropogós halfalatkák

Hozzávalók
- 7,5 dkg kukoricapehely
- 7,5 dkg zsemlemorzsa
- 60 dkg fehér húsú halfilé
- só
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 200 ml olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg majonéz
- tejföl
- 0,5 tk citromlé
- 0,5 tk mustár
Elkészítés
- A kukoricapelyhet nejlonzacskóba téve sodrófával finom morzsává törjük, majd összekeverjük a zsemlemorzsával. A halat megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk őket, majd meghempergetjük mindet a lisztben, azután egy villával a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás keverékben.
- Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük benne a halfalatkákat. Ezután mindet papírtörlőre szedjük.
- A meghámozott fokhagymát összezúzzuk, majd simára keverjük a majonézt pár evőkanál tejföllel, a citromlével, a mustárral és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Sült burgonya tökéletesen illik hozzá, de akár valamilyen mártogatóssal is fogyaszthatjuk.
- A Tisza segélykiáltása: kiszáradt tavak, elveszett halak
- Balaton apadó meder – fotókon a rendkívüli látvány
- Évtizedek óta nem látták, most mégis visszatért a Drávába
- Tokhal a Dunából? Különleges leletre bukkantak a horgászok
- Rejtélyes halivadék a Pilismaróti-öbölben
- A vízhiány ellen: tározással védi vízkészletét a Kötivizig
2025. október 21.
Horgászati siker és biológiai érdekesség a Tisza-tóból
2025. október 21.
Rekordméretű harcsát fogtak ki Lengyelországban
2025. október 20.
A vízhiány ellen: tározással védi vízkészletét a Kötivizig
2025. október 20.
Fontos karbantartási munkálatok indulnak a Dömsödi-zsilipnél
2025. október 20.