Ropogós halfalatkák

Megosztás:

Hozzávalók

  • 7,5 dkg kukoricapehely
  • 7,5 dkg zsemlemorzsa
  • 60 dkg fehér húsú halfilé
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 200 ml olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg majonéz
  • tejföl
  • 0,5 tk citromlé
  • 0,5 tk mustár

Elkészítés

  1. A kukoricapelyhet nejlonzacskóba téve sodrófával finom morzsává törjük, majd összekeverjük a zsemlemorzsával. A halat megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk őket, majd meghempergetjük mindet a lisztben, azután egy villával a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás keverékben.
  2. Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük benne a halfalatkákat. Ezután mindet papírtörlőre szedjük.
  3. A meghámozott fokhagymát összezúzzuk, majd simára keverjük a majonézt pár evőkanál tejföllel, a citromlével, a mustárral és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Sült burgonya tökéletesen illik hozzá, de akár valamilyen mártogatóssal is fogyaszthatjuk.
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük