Ropogós halfalatkák

Hozzávalók
- 7,5 dkg kukoricapehely
- 7,5 dkg zsemlemorzsa
- 60 dkg fehér húsú halfilé
- só
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 200 ml olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg majonéz
- tejföl
- 0,5 tk citromlé
- 0,5 tk mustár
Elkészítés
- A kukoricapelyhet nejlonzacskóba téve sodrófával finom morzsává törjük, majd összekeverjük a zsemlemorzsával. A halat megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk őket, majd meghempergetjük mindet a lisztben, azután egy villával a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás keverékben.
- Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük benne a halfalatkákat. Ezután mindet papírtörlőre szedjük.
- A meghámozott fokhagymát összezúzzuk, majd simára keverjük a majonézt pár evőkanál tejföllel, a citromlével, a mustárral és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Sült burgonya tökéletesen illik hozzá, de akár valamilyen mártogatóssal is fogyaszthatjuk.
- Nagyszabású terveket vázolt a Mohosz: új korszak kezdődhet a horgászatban
- Két hét alatt megtelt vízzel a korábbi körösi folyókanyarulat
- Megtiltoták a horgászatot ezeknél a tavaknál
- Minden hallal érintkező felszerelés fertőtlenítése kötelező a Szűcsi Völgy Tónál
- Megdőlt az országos pontyrekord Németországban
- Brutális küzdelemben győzték le a tiszai harcsamatuzsálemet
2025. szeptember 4.
Nagy sebességű folyami naszádok lepik el a Duna vizét
2025. szeptember 4.
Új szabályozás védi a Balaton partjait
2025. szeptember 4.
Miért különleges a zebrahal és a paradicsomhal?
2025. szeptember 3.
Brutális küzdelemben győzték le a tiszai harcsamatuzsálemet
2025. szeptember 3.
Etetési tilalmat rendeltek el a Merseváti Tőzegbányatavon
2025. szeptember 3.