Tárkonyos harcsaraguleves

Megosztás:

Nem csak a tárkonyos pulykaraguleves eszméletlenül finom. Elkészíthetjük mindezt harcsából is, és garantáltan nem fogunk csalódni.

Hozzávalók

30 dkg harcsafilé
3 db kisebb gomba
1 marék fagyasztott zöldborsó
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek szárított tárkony
0.5 db citrom leve
5 dl halcsontalaplé
1 ek keményítő
2 dl tejszín
2 ek zsír

bors

Elkészítés

Finomra vágjuk a vöröshagymát, a zsíron átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a tárkonyt meg az áttört fokhagymát, és két-három percig sütjük együtt. Felöntjük a halalaplével és fél liter vízzel, beletesszük a felaprított gombát, a zöldborsót, elkezdjük főzni. Ha már majdnem puhára főttek a zöldségek, akkor tesszük hozzá a felkockázott harcsát. Tíz percig főzzük együtt. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Ha sűrűbben szeretjük, akkor egy evőkanál keményítőből készített habarással sűríthetjük. Pár csepp citromlével ízesítjük.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük