Tárkonyos harcsaraguleves
Nem csak a tárkonyos pulykaraguleves eszméletlenül finom. Elkészíthetjük mindezt harcsából is, és garantáltan nem fogunk csalódni.
Hozzávalók
30 dkg harcsafilé
3 db kisebb gomba
1 marék fagyasztott zöldborsó
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek szárított tárkony
0.5 db citrom leve
5 dl halcsontalaplé
1 ek keményítő
2 dl tejszín
2 ek zsír
só
bors
Elkészítés
Finomra vágjuk a vöröshagymát, a zsíron átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a tárkonyt meg az áttört fokhagymát, és két-három percig sütjük együtt. Felöntjük a halalaplével és fél liter vízzel, beletesszük a felaprított gombát, a zöldborsót, elkezdjük főzni. Ha már majdnem puhára főttek a zöldségek, akkor tesszük hozzá a felkockázott harcsát. Tíz percig főzzük együtt. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Ha sűrűbben szeretjük, akkor egy evőkanál keményítőből készített habarással sűríthetjük. Pár csepp citromlével ízesítjük.
- A 11 legkapósabb süllőző és pontyozó hely az országban
- Védett halak, inváziós fajok és új módszerek: meglepő eredmények a főcsatornából
- Orvhalászat és erőszak a Gólem-tónál: bírósági ítélet született
- Téli tilalom a vermelő harcsák védelmére
- Új helyszínen vizsgálják a tiszai vízlépcső megépítésének lehetőségét
- Megható búcsú Maconkán – Több százan emlékeztek Dérer Istvánra
2025. december 6.
Az inváziós halfajok veszélyei hazánk vizeiben
2025. december 6.
FishFaceID: a mesterséges intelligencia forradalma a halgazdálkodásban
2025. december 5.
Új helyszínen vizsgálják a tiszai vízlépcső megépítésének lehetőségét
2025. december 5.
Orvhalászat és erőszak a Gólem-tónál: bírósági ítélet született
2025. december 5.