Tárkonyos harcsaraguleves
Nem csak a tárkonyos pulykaraguleves eszméletlenül finom. Elkészíthetjük mindezt harcsából is, és garantáltan nem fogunk csalódni.
Hozzávalók
30 dkg harcsafilé
3 db kisebb gomba
1 marék fagyasztott zöldborsó
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek szárított tárkony
0.5 db citrom leve
5 dl halcsontalaplé
1 ek keményítő
2 dl tejszín
2 ek zsír
só
bors
Elkészítés
Finomra vágjuk a vöröshagymát, a zsíron átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a tárkonyt meg az áttört fokhagymát, és két-három percig sütjük együtt. Felöntjük a halalaplével és fél liter vízzel, beletesszük a felaprított gombát, a zöldborsót, elkezdjük főzni. Ha már majdnem puhára főttek a zöldségek, akkor tesszük hozzá a felkockázott harcsát. Tíz percig főzzük együtt. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Ha sűrűbben szeretjük, akkor egy evőkanál keményítőből készített habarással sűríthetjük. Pár csepp citromlével ízesítjük.
- Horgászengedély árak 2025-ben 2024. november 27.
- A legnagyobb baráti társaság: 1 millió horgász Magyarországon 2024. október 20.
- HORGÁSZ: horgászbarát ügyintézés teljesen digitálisan 2024. október 5.
- Csillag László egyéni világbajnok! 2024. október 5.
- Őszi törpeharcsa gyérítés a Balatonon 2024. október 5.
- Versenynaptár 2024. szeptember 15.
2024. december 18.
I. Tisza-tavi Horgászfórum Poroszlón
2024. december 17.
Horgászrendi változások és év eleji tudnivalók a Balatonnál
2024. december 16.
Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával
2024. december 13.
Mi legyen 2025-ben az év hala?
2024. december 12.
Karácsony előtti nagyüzem a hortobágyi halgazdaságban
2024. december 11.