Tárkonyos harcsaraguleves

Nem csak a tárkonyos pulykaraguleves eszméletlenül finom. Elkészíthetjük mindezt harcsából is, és garantáltan nem fogunk csalódni.
Hozzávalók
30 dkg harcsafilé
3 db kisebb gomba
1 marék fagyasztott zöldborsó
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek szárított tárkony
0.5 db citrom leve
5 dl halcsontalaplé
1 ek keményítő
2 dl tejszín
2 ek zsír
só
bors
Elkészítés
Finomra vágjuk a vöröshagymát, a zsíron átlátszóra dinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a tárkonyt meg az áttört fokhagymát, és két-három percig sütjük együtt. Felöntjük a halalaplével és fél liter vízzel, beletesszük a felaprított gombát, a zöldborsót, elkezdjük főzni. Ha már majdnem puhára főttek a zöldségek, akkor tesszük hozzá a felkockázott harcsát. Tíz percig főzzük együtt. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Ha sűrűbben szeretjük, akkor egy evőkanál keményítőből készített habarással sűríthetjük. Pár csepp citromlével ízesítjük.
2025. május 17.
Sok horgász nem is tudja, pedig tilos!
2025. május 16.
Újabb különleges telepítés
2025. május 16.
Pontyóriások a Tisza-tavon
2025. május 15.
Rántott hal sütőben sütve
2025. május 15.