Tejszínes tenger gyümölcsei spagetti

Megosztás:
Forrás: SK

A tejszínes tenger gyümölcsei spagetti az az étel, ami akkor is elhozza a tengerparti hangulatot, ha épp csak a balkonon vacsizunk. Villámgyors, mégis különleges: a fokhagyma, a citrom és a bor együtt olyan szószt varázsolnak, amibe szó szerint bele lehet szeretni. Egy kis parmezán a tetejére, és már kész is az instant nyaralás egy tányérban.

Hozzávalók (1 adag):

  • 400 gr spagetti
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag fagyasztott tenger gyümölcsei keverék (400 g-os kiszerelés)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db citrom
  • bors
  • 1 csokor friss petrezselyem

A tálaláshoz:

  • 50 gr parmezán

Elkészítés:

A spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

Egy nagy serpenyőben az olívaolajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd 2 percig pirítjuk.

A kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcsei keverékünket is a serpenyőbe tesszük, és 4-5 perc alatt megpároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és pár perc alatt elfőzzük az alkoholt, hogy csak az íze maradjon meg. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és egy citrom levével ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd további 5-7 percig főzzük, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

A leszűrt spagettit a tejszínes tenger gyümölcseihez keverjük, és összeforgatjuk az aprított, friss petrezselyemmel. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.

Forrás: SK

 

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük