Tonhalas-borsós kuszkusz

Igazi könnyed fogás, és pillanatok alatt elkészül. Bevásárlással együtt is csak 30 perc.
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 100 g zöldborsó (fagyasztott, kiolvasztott)
- 1 ek currypor
- 300 ml zöldségalaplé
- 30 ml citromlé
- só, bors
- 120 g tonhal (konzerv, sós lében)
- 100 g kuszkusz
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzádobjuk a borsót, és még 1 percig pirítjuk. Rátesszük a curryt, a zöldségalaplevet és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a tonhalat és a kuszkuszt, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet is.
Forrás: SK
- Gigaharcsát fogtak a gyerekek!
- Két vármegyében is fokozott ellenőrzést kaptak a horgászok (videó)
- Két tonna halból főznek halászlét Tiszacsegén július 5-én
- Európa-bajnoki bronzérmes lett a magyar horgász válogatott
- Negatív rekordot döntött a Tisza vízállása Szolnoknál
- Orvhalászt és orvhorgászt is fogtak a Balatonon
2025. július 8.
Tömegesen pusztul az amuri kagyló a Tisza-tóban
2025. július 8.
Ezt kell tudni a strandon történő horgászatról
2025. július 8.
Új szabály lépett életbe a Balatonnál
2025. július 7.
A héten hetvenhét településen lesz szúnyoggyérítés
2025. július 7.