Tonhalas-borsós kuszkusz
Igazi könnyed fogás, és pillanatok alatt elkészül. Bevásárlással együtt is csak 30 perc.
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 100 g zöldborsó (fagyasztott, kiolvasztott)
- 1 ek currypor
- 300 ml zöldségalaplé
- 30 ml citromlé
- só, bors
- 120 g tonhal (konzerv, sós lében)
- 100 g kuszkusz
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzádobjuk a borsót, és még 1 percig pirítjuk. Rátesszük a curryt, a zöldségalaplevet és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a tonhalat és a kuszkuszt, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet is.
Forrás: SK
- Busa- és törpeharcsa-eladás a Körösvidéken: időpontok és tudnivalók
- Inváziós törpeharcsát célzó halászat indult Csongrád megyében
- A 11 legkapósabb süllőző és pontyozó hely az országban
- Komló-sikondai tó: horgászat, pihenés és természet egy helyen
- Idegenhonos halfajok a hazai vizekben: halkutatók legfrissebb eredményei
- Rábagyarmati-záportározó: kis víz, nagy lehetőség a horgászoknak
2025. november 30.
108 centis csuka a Zalavégi Tavakból – felejthetetlen pergetős élmény
2025. november 30.
Eltűnő tonhalak? A klímaváltozás átrendezi a tengerek élővilágát
2025. november 29.
Nem a fajok versengése, hanem a vízkapcsolat formálja a Duna halközösségeit
2025. november 29.