Tonhalas-borsós kuszkusz

Igazi könnyed fogás, és pillanatok alatt elkészül. Bevásárlással együtt is csak 30 perc.
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 100 g zöldborsó (fagyasztott, kiolvasztott)
- 1 ek currypor
- 300 ml zöldségalaplé
- 30 ml citromlé
- só, bors
- 120 g tonhal (konzerv, sós lében)
- 100 g kuszkusz
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzádobjuk a borsót, és még 1 percig pirítjuk. Rátesszük a curryt, a zöldségalaplevet és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a tonhalat és a kuszkuszt, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet. Végül belekeverjük az aprított petrezselymet is.
Forrás: SK
- A Tisza-tavon akcióztak a rendőrök
- Nyitrai Zsolt: A cél, hogy minden korosztály számára vonzó legyen a horgászat
- A pácolt hering: ínyencek és diétázók kedvence
- Születésnapján fogott 19 kilós pontyot Európa főboszorkánya
- Horgászati tilalmat rendeltek el az Ivánbattyáni Horgásztavaknál
- Égből hulló hal okozott tüzet Kanadában
2025. augusztus 25.
Második világháborús gránátot találtak a Sebes-Körösben
2025. augusztus 25.
Horgászati tilalmat rendeltek el az Ivánbattyáni Horgásztavaknál
2025. augusztus 25.
Cicaként dörgölőzött a mederfenékhez a ponty
2025. augusztus 24.
775 centiméternyi harcsa akadt horogra egy röpke délután
2025. augusztus 24.
Másodjára már nem fogott ki a rutinos horgászon – felkészült az óriás érkezésére
2025. augusztus 23.