Tonhalas töltött kelkáposzta, paradicsommártásban besütve

Hozzávalók (6 főre)
- 6 db nagyobb kelkáposzta levél
- só, bors
- 200 g barna rizs
- 500 g tonhal konzerv
- 1 fej lilahagyma (120 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 1 csokor kapor
- 2 db tojás
- 1 l passata
- 1 szál angol zeller (50 g/szál)
- 60 g szeletelt fekete olivabogyó
- 6 ek olívaolaj
A tonhalas töltött kelkáposzta elkészítésének első lépéseként a kelkáposzta leveleket előfőzzük enyhén sós vízben 2 perc alatt, majd átemeljük hideg vízbe. Ha lehűlt, a vastag ereket kivágjuk belőle, és félretesszük.
A barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy keverőtálba tesszük a lecsöpögtetett tonhalat, és hozzáadjuk a finomra vágott lila- és fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az aprított kaprot, a megfőtt rizst és a tojást, majd alaposan összekeverjük.
A tonhalas töltött kelkáposzta besütése
A káposzta leveleket kiterítjük és mindegyikbe egyenlő arányban belepakoljuk a tölteléket, és szorosan felgöngyöljük. Ügyeljünk arra, hogy a széleiket benyomjuk, hogy a töltelék ne tudjon kibuggyanni sütés közben.
Egy magas peremű tepsibe (kb. 30×30 cm-es, amibe belefér az összes káposzta) beleöntjük a passatát, és hozzáadjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott angol zellert, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd ebbe fektetjük a batyukat és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük először 45 percre, majd az idő letelte után levesszük a fóliát és még 15 percet sütjük.
Tányérba szedünk egy tekercset, végül megszórjuk olajbogyóval és meglocsoljuk olívaolajjal.
Forrás: SK
2025. június 1.
Tudta hogy az orsó már ezer éves találmány?
2025. május 31.
Tonhalas töltött kelkáposzta, paradicsommártásban besütve
2025. május 30.
Tejfölös harcsapaprikás csuszával
2025. május 30.
Óriási törpeharcsa
2025. május 30.
Ezt minden horgásznak érdemes tudnia
2025. május 29.