Tonhalas töltött kelkáposzta, paradicsommártásban besütve

Megosztás:
Forrás: SK

Hozzávalók (6 főre)

  • 6 db nagyobb kelkáposzta levél
  • só, bors
  • 200 g barna rizs
  • 500 g tonhal konzerv
  • 1 fej lilahagyma (120 g/fej)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 csokor kapor
  • 2 db tojás
  • 1 l passata
  • 1 szál angol zeller (50 g/szál)
  • 60 g szeletelt fekete olivabogyó
  • 6 ek olívaolaj

A tonhalas töltött kelkáposzta elkészítésének első lépéseként a kelkáposzta leveleket előfőzzük enyhén sós vízben 2 perc alatt, majd átemeljük hideg vízbe. Ha lehűlt, a vastag ereket kivágjuk belőle, és félretesszük.

A barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy keverőtálba tesszük a lecsöpögtetett tonhalat, és hozzáadjuk a finomra vágott lila- és fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az aprított kaprot, a megfőtt rizst és a tojást, majd alaposan összekeverjük.

A tonhalas töltött kelkáposzta besütése

A káposzta leveleket kiterítjük és mindegyikbe egyenlő arányban belepakoljuk a tölteléket, és szorosan felgöngyöljük. Ügyeljünk arra, hogy a széleiket benyomjuk, hogy a töltelék ne tudjon kibuggyanni sütés közben.

Egy magas peremű tepsibe (kb. 30×30 cm-es, amibe belefér az összes káposzta) beleöntjük a passatát, és hozzáadjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott angol zellert, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd ebbe fektetjük a batyukat és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük először 45 percre, majd az idő letelte után levesszük a fóliát és még 15 percet sütjük.

Tányérba szedünk egy tekercset, végül megszórjuk olajbogyóval és meglocsoljuk olívaolajjal.

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük