Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

Megosztás:

Hozzávalók 6 wraphez

  • 40 g zöld olajbogyó
  • 40 g fekete olajbogyó
  • 170 g avokádó
  • 25 g lila hagyma
  • 1 kis csokor snidling
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 240 g tonhal (sós lében eltett)
  • 250 g cannellini bab
  • 250 g vörösbab
  • 4 ek olívaolaj
  • 0.5 db citrom leve
  • só, bors
  • 6 db teljes kiőrlésű tortillalap

Elkészítés

A tonhalas wrap elkészítéséhez az olajbogyókat felszeleteljük, az avokádót kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, a snidlinget és a petrezselymet finomra vágjuk. Összekeverjük a leszűrt tonhalat, a kétféle leszűrt babot, az olajbogyókat, a zöldfűszereket, az avokádót és az olívaolajat, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk.

Az öntethez a joghurtot és a srirachát alaposan összekeverjük. A tortillalapokat egy száraz, füstölgő serpenyőben mindkét oldalán megkapatjuk – legyenek rajta fekete foltok, ez adja meg az igazi füstös ízt. Belekanalazzuk a tonhalas mixünket, meglocsoljuk a csípős joghurttal, majd a jobb és bal oldalát is behajtjuk, aztán feltekerjük, és tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük