Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

Hozzávalók 6 wraphez
- 40 g zöld olajbogyó
- 40 g fekete olajbogyó
- 170 g avokádó
- 25 g lila hagyma
- 1 kis csokor snidling
- 1 kis csokor petrezselyem
- 240 g tonhal (sós lében eltett)
- 250 g cannellini bab
- 250 g vörösbab
- 4 ek olívaolaj
- 0.5 db citrom leve
- só, bors
- 6 db teljes kiőrlésű tortillalap
Elkészítés
A tonhalas wrap elkészítéséhez az olajbogyókat felszeleteljük, az avokádót kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, a snidlinget és a petrezselymet finomra vágjuk. Összekeverjük a leszűrt tonhalat, a kétféle leszűrt babot, az olajbogyókat, a zöldfűszereket, az avokádót és az olívaolajat, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk.
Az öntethez a joghurtot és a srirachát alaposan összekeverjük. A tortillalapokat egy száraz, füstölgő serpenyőben mindkét oldalán megkapatjuk – legyenek rajta fekete foltok, ez adja meg az igazi füstös ízt. Belekanalazzuk a tonhalas mixünket, meglocsoljuk a csípős joghurttal, majd a jobb és bal oldalát is behajtjuk, aztán feltekerjük, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Forrás: SK
- Kvótáját féltő húshorgászt kapcsoltak le pontyokkal
- Megjelent a Magyarország halfaunája című könyv második kiadása
- Hal fárasztása közben halt meg a horgász
- Sosem találja ki, hogyan fogtak amurt Dunakeszin!
- Eltűnt egy fiatal halkutató a Hortobágy-Berettyón történt csónakbalesetben
- Elbontottak egy népszerű horgászstéget Csopakon
2025. október 4.
Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel
2025. október 4.
Titkos csalival fogtak tórekordharcsát a Passion Lake-en
2025. október 4.
Eltűntnek hitt hőshonos rákfajra bukkantak a Közép-Tisza vidékén
2025. október 3.
Két hullámban rázta meg halpusztulás a Sárszentmihályi-víztározót
2025. október 3.
Tízezer halivadékot mentettek meg a fővárosi halőrök
2025. október 3.