Villámgyors serpenyős harcsa
Kiadós és gyors vacsorát szeretnél? Ez a gombás, tabascóval feldobott harcsa biztosan a család kedvence lesz!
Hozzávalók
500 g harcsafilé
200 g gomba (választható)
2 db újhagyma
3 ek olívaolaj
só
bors
pirospaprika
tabasco
Elkészítés
A recept első lépéseként vágjuk darabokra harcsát, majd olívaolajjal, és az alábbi fűszerekkel pácoljuk be: ízlés szerint pirospaprika, só, chili és bors. A bepácolt halat tegyük a hűtőbe pihenni.
Vágjuk apróra a hagymát, és kevés olívaolajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a bepácolt halat, majd pirítsuk meg. Tegyünk hozzá ízlés szerint tabasco-t.
Az elkészült gombás halat frissen tálaljuk. Ropogós fehér kenyérrel és hideg fehérborral az igazi!
- Állományfelmérés Akasztón: nagy fogások és izgalmas változások
- Orvhalászat és erőszak a Gólem-tónál: bírósági ítélet született
- Horgászok figyelem! Az RSD bejelentette a 2026-os szabálymódosításokat
- Új helyszínen vizsgálják a tiszai vízlépcső megépítésének lehetőségét
- Éjjeli razzia a Kis-Balatonon: 120 kiló halat mentettek meg a halőrök
- Bakonyi halgombócleves – krémes, gombás kényeztetés a tányérodon
2025. december 14.
Harcsahalászlé egyszerűen: lassan fő, gyorsan elfogy
2025. december 14.
Szokatlan halmozgás Mezőkövesden: miért “forrt” a víz?
2025. december 14.
Halmentés a Tisza-tónál: védett fajok is új esélyt kaptak
2025. december 13.
A vasárnapig megrendelt Gondosórát még karácsony előtt kézbesítik
2025. december 13.
Állományfelmérés Akasztón: nagy fogások és izgalmas változások
2025. december 13.