Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával

Megosztás:
Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával
Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával

Az ünnepi asztalra mindig jó választás egy különleges, mégis könnyed fogás, amely a hagyományos ízeket újragondolt formában tálalja. A grillezett pisztráng salátával garantáltan elnyeri mindenki ízlését.

Hozzávalók

2 db pisztráng

1 csomag szeletelt bacon

1 csomag vegyes saláta

sárgarépa

káposzta

cékla

paradicsom

1 db narancs

liszt

bazsalikom

kakukkfú

citromlé

olívaolaj

bors

Elkészítés

A két darab egész pisztrángot alaposan mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. A belsejébe ízlés szerint kakukkfüvet és reszelt sárgarépát töltsünk. A hal külsejét forgassuk lisztbe, majd tekerjük be bacon szelekkel. Kenjük meg olívaolajjal. Tegyük közepes hőmérsékletűre előmelegített grillre, és oldalanként 15 perc alatt süssük ropogósra. Mialatt a pisztráng sül, készítsük el a citrusos salátát. Julienre vágott répát, káposztát, céklát és félbevágott koktélparadicsomot keverjük össze készen kapható vegyes salátával, majd adjunk hozzá ízlés szerint kockákra vágott narancsot. A gyümölcshártyát előtte érdemes eltávolítani. Sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg bazsalikommal és locsoljuk meg egy citrom levével és olívaolajjal.

Jó étvágyat!

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük