Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával
Az ünnepi asztalra mindig jó választás egy különleges, mégis könnyed fogás, amely a hagyományos ízeket újragondolt formában tálalja. A grillezett pisztráng salátával garantáltan elnyeri mindenki ízlését.
Hozzávalók
2 db pisztráng
1 csomag szeletelt bacon
1 csomag vegyes saláta
sárgarépa
káposzta
cékla
paradicsom
1 db narancs
liszt
bazsalikom
kakukkfú
citromlé
olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A két darab egész pisztrángot alaposan mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. A belsejébe ízlés szerint kakukkfüvet és reszelt sárgarépát töltsünk. A hal külsejét forgassuk lisztbe, majd tekerjük be bacon szelekkel. Kenjük meg olívaolajjal. Tegyük közepes hőmérsékletűre előmelegített grillre, és oldalanként 15 perc alatt süssük ropogósra. Mialatt a pisztráng sül, készítsük el a citrusos salátát. Julienre vágott répát, káposztát, céklát és félbevágott koktélparadicsomot keverjük össze készen kapható vegyes salátával, majd adjunk hozzá ízlés szerint kockákra vágott narancsot. A gyümölcshártyát előtte érdemes eltávolítani. Sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg bazsalikommal és locsoljuk meg egy citrom levével és olívaolajjal.
Jó étvágyat!
- Horgászengedély árak 2025-ben 2024. november 27.
- A legnagyobb baráti társaság: 1 millió horgász Magyarországon 2024. október 20.
- HORGÁSZ: horgászbarát ügyintézés teljesen digitálisan 2024. október 5.
- Csillag László egyéni világbajnok! 2024. október 5.
- Őszi törpeharcsa gyérítés a Balatonon 2024. október 5.
- Versenynaptár 2024. szeptember 15.
2024. december 18.
I. Tisza-tavi Horgászfórum Poroszlón
2024. december 17.
Horgászrendi változások és év eleji tudnivalók a Balatonnál
2024. december 16.
Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával
2024. december 13.
Mi legyen 2025-ben az év hala?
2024. december 12.
Karácsony előtti nagyüzem a hortobágyi halgazdaságban
2024. december 11.