Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával
Az ünnepi asztalra mindig jó választás egy különleges, mégis könnyed fogás, amely a hagyományos ízeket újragondolt formában tálalja. A grillezett pisztráng salátával garantáltan elnyeri mindenki ízlését.
Hozzávalók
2 db pisztráng
1 csomag szeletelt bacon
1 csomag vegyes saláta
sárgarépa
káposzta
cékla
paradicsom
1 db narancs
liszt
bazsalikom
kakukkfú
citromlé
olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A két darab egész pisztrángot alaposan mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. A belsejébe ízlés szerint kakukkfüvet és reszelt sárgarépát töltsünk. A hal külsejét forgassuk lisztbe, majd tekerjük be bacon szelekkel. Kenjük meg olívaolajjal. Tegyük közepes hőmérsékletűre előmelegített grillre, és oldalanként 15 perc alatt süssük ropogósra. Mialatt a pisztráng sül, készítsük el a citrusos salátát. Julienre vágott répát, káposztát, céklát és félbevágott koktélparadicsomot keverjük össze készen kapható vegyes salátával, majd adjunk hozzá ízlés szerint kockákra vágott narancsot. A gyümölcshártyát előtte érdemes eltávolítani. Sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg bazsalikommal és locsoljuk meg egy citrom levével és olívaolajjal.
Jó étvágyat!
- Mi az amit most tilos? Tilalmi időszak az év végén
- A Tisza-tó téli arca: megkezdődik a vízszint beállítása
- Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
- Balaton és Sió-csatorna: tisztázzuk a félreértéseket
- Ismerd meg az Év hala jelöltjeit – szavazz online, és támogasd kedvencedet!
- Patakok őrzője – ismerd meg Magyarország egyik legkülönlegesebb halát!
2025. november 12.
Horgászparadicsom épül Cibakházán – 44 új állás készül a Holt-Tiszán
2025. november 12.
Új közösségi stég várja a horgászokat Ráckevén
2025. november 12.
Az inváziós nutria terjedése és veszélyei hazánkban
2025. november 11.
Titokzatos hal a tóban: bodorka, jászkeszeg vagy jászbalin?
2025. november 11.
Vaskeresztesi Alpesi-tó: haltelepítés és kulturált horgászat a látogatókért
2025. november 11.