Baconbe tekert grillezett pisztráng narancsos salátával

Az ünnepi asztalra mindig jó választás egy különleges, mégis könnyed fogás, amely a hagyományos ízeket újragondolt formában tálalja. A grillezett pisztráng salátával garantáltan elnyeri mindenki ízlését.
Hozzávalók
2 db pisztráng
1 csomag szeletelt bacon
1 csomag vegyes saláta
sárgarépa
káposzta
cékla
paradicsom
1 db narancs
liszt
bazsalikom
kakukkfú
citromlé
olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A két darab egész pisztrángot alaposan mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. A belsejébe ízlés szerint kakukkfüvet és reszelt sárgarépát töltsünk. A hal külsejét forgassuk lisztbe, majd tekerjük be bacon szelekkel. Kenjük meg olívaolajjal. Tegyük közepes hőmérsékletűre előmelegített grillre, és oldalanként 15 perc alatt süssük ropogósra. Mialatt a pisztráng sül, készítsük el a citrusos salátát. Julienre vágott répát, káposztát, céklát és félbevágott koktélparadicsomot keverjük össze készen kapható vegyes salátával, majd adjunk hozzá ízlés szerint kockákra vágott narancsot. A gyümölcshártyát előtte érdemes eltávolítani. Sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg bazsalikommal és locsoljuk meg egy citrom levével és olívaolajjal.
Jó étvágyat!
- Tiltott módszerrel horgásztak – rendőrségi eljárás indult a Tiszán
- Nyolc tonna fölé jutottak a Tisza-tavi halászok
- Tiltott eszközzel horgászott, de a halőrök felvették videóra
- Rekorddöntés a hidegfrontban: óriásharcsát fogtak a Téglagyári tavon
- Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel
- Önkormányzatok dönthetnének a balatoni horgászatról – jön az új szabályozás?
2025. október 13.
Ideiglenesen leáll a gyulai duzzasztó – így biztosítják a vízellátást
2025. október 13.
Rekordok dőltek a VIII. Távdobó Országos Bajnokságon
2025. október 13.
Kerkez Milossal pecázna a brit sztárfocista
2025. október 12.
Évtizedek óta nem látták, most mégis visszatért a Drávába
2025. október 12.