Durbincs „al cartoccio”
Az „al cartoccio” fóliában készültet jelent - ezzel a technikával egy rendkívül omlós, aromatizált ételt készíthettek.
Hozzávalók
- 1 db durbincs
- só, bors
- 200 ml fehérbor
- 500 ml halalaplé
- 5 – 6 szem fekete olajbogyó
- 5 – 6 szem koktélparadicsom
- 2 – 3 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 2 – 3 szál bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szem kapribogyó
- 100 ml olívaolaj
- 1 ek vaj
Elkészítés
A halat sózzuk, borsozzuk, majd a többi alapanyaggal együtt egy meghajtogatott fóliazsákba helyezzük, lezárjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-40 perc alatt készre sütjük. A hal méretétől függ az idő. Ha megszúrjuk egy villával, és úgy megy bele, mint forró kés a vajba, akkor elkészült a hal.

A fóliatasak elkészítése
Forrás: SK
- Elhunyt Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese
- Tönkretette a merítőszákot a 10 kilós csuka
- Élete halát fogta a doppingvétség miatt eltiltott úszó
- Inváziós busák a Körös holtágain – szelektív halászat a természet védelmében
- Új közösségi stég várja a horgászokat Ráckevén
- Élő határ: az Ipoly mozgásával rajzolja újra Magyarország térképét
2025. november 17.
Eltévedt két horgász a balatoni ködben
2025. november 17.
Találkozás a horgászat mestereivel Békéscsabán
2025. november 17.
Horgászok örömére: nem drágul a balatoni jegy
2025. november 16.
Rákos tészta
2025. november 16.
Hasonló halak tréfálták meg a balatoni horgászt
2025. november 16.