Durbincs „al cartoccio”

Az „al cartoccio” fóliában készültet jelent - ezzel a technikával egy rendkívül omlós, aromatizált ételt készíthettek.
Hozzávalók
- 1 db durbincs
- só, bors
- 200 ml fehérbor
- 500 ml halalaplé
- 5 – 6 szem fekete olajbogyó
- 5 – 6 szem koktélparadicsom
- 2 – 3 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 2 – 3 szál bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 szem kapribogyó
- 100 ml olívaolaj
- 1 ek vaj
Elkészítés
A halat sózzuk, borsozzuk, majd a többi alapanyaggal együtt egy meghajtogatott fóliazsákba helyezzük, lezárjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-40 perc alatt készre sütjük. A hal méretétől függ az idő. Ha megszúrjuk egy villával, és úgy megy bele, mint forró kés a vajba, akkor elkészült a hal.

A fóliatasak elkészítése
Forrás: SK
- Kvótáját féltő húshorgászt kapcsoltak le pontyokkal
- Hal fárasztása közben halt meg a horgász
- Sosem találja ki, hogyan fogtak amurt Dunakeszin!
- Eltűnt egy fiatal halkutató a Hortobágy-Berettyón történt csónakbalesetben
- Elbontottak egy népszerű horgászstéget Csopakon
- Megjelent a Magyarország halfaunája című könyv második kiadása
2025. október 3.
Két hullámban rázta meg halpusztulás a Sárszentmihályi-víztározót
2025. október 3.
Tízezer halivadékot mentettek meg a fővárosi halőrök
2025. október 3.
Ma rajtol a XIII. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny
2025. október 2.
Hajrájához ért az év horgásza verseny nevezési szakasza!
2025. október 2.