Harcsapaprikás

Megosztás:
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A halászlé mellett a másik magyaros, klasszikus fogás a harcsapaprikás, amelyet szintén érdemes minél többször elkészíteni. 

A magyarországi édesvízi halak közül a harcsa az egyik legnépszerűbb fajta, isteni finom fehér húsú hal, amely egyáltalán nem zsíros. Fogyókúrázók is bátran az étrendjükbe iktathatják, persze, megfelelően elkészítve.

A harcsapaprikás nagyon népszerű étel, a magyaros éttermek étlapján biztosan megtalálod, de otthon is könnyűszerrel elkészíthető.

Hozzávalók 4 adaghoz

1 kg harcsafilé
1 nagyobb fej vöröshagyma (nagyobb)
2 darab paradicsom
1 darab paprika
1 tk. só
ízlés szerint bors
1 tk. pirospaprika
2 dl tejföl
másfél ek. liszt
2 ek. olaj

Elkészítési idő: 30 perc
Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:
Készítsük el a pörköltalapot. A hagymát vágjuk apróra, és egy edényben dinszteljük meg egy kevés olajon. A paradicsomot és a paprikát is daraboljuk fel, majd adjuk a hagymás alaphoz, szórjuk meg pirospaprikával és sóval, keverjük alaposan össze. Várjunk, míg a paprika felolvad, majd tegyük hozzá a feldarabolt halat, öntsük fel egy kevés vízzel, majd óvatosan keverjünk rajta egyet, és főzzük 10 percig. A puha harcsát vegyük ki az edényből.

A lisztet keverjük simára a tejföllel, és habarjuk be vele a pörköltalapot. Tegyük vissza a harcsákat a szószba, és forraljuk össze.

Azt pedig mindenki jól tudja, hogy a harcsapaprikás túrós csuszával az igazi.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük