Harcsapaprikás
A halászlé mellett a másik magyaros, klasszikus fogás a harcsapaprikás, amelyet szintén érdemes minél többször elkészíteni.
A magyarországi édesvízi halak közül a harcsa az egyik legnépszerűbb fajta, isteni finom fehér húsú hal, amely egyáltalán nem zsíros. Fogyókúrázók is bátran az étrendjükbe iktathatják, persze, megfelelően elkészítve.
A harcsapaprikás nagyon népszerű étel, a magyaros éttermek étlapján biztosan megtalálod, de otthon is könnyűszerrel elkészíthető.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg harcsafilé
1 nagyobb fej vöröshagyma (nagyobb)
2 darab paradicsom
1 darab paprika
1 tk. só
ízlés szerint bors
1 tk. pirospaprika
2 dl tejföl
másfél ek. liszt
2 ek. olaj
Elkészítési idő: 30 perc
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
Készítsük el a pörköltalapot. A hagymát vágjuk apróra, és egy edényben dinszteljük meg egy kevés olajon. A paradicsomot és a paprikát is daraboljuk fel, majd adjuk a hagymás alaphoz, szórjuk meg pirospaprikával és sóval, keverjük alaposan össze. Várjunk, míg a paprika felolvad, majd tegyük hozzá a feldarabolt halat, öntsük fel egy kevés vízzel, majd óvatosan keverjünk rajta egyet, és főzzük 10 percig. A puha harcsát vegyük ki az edényből.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, és habarjuk be vele a pörköltalapot. Tegyük vissza a harcsákat a szószba, és forraljuk össze.
Azt pedig mindenki jól tudja, hogy a harcsapaprikás túrós csuszával az igazi.
- Orvhalászat és erőszak a Gólem-tónál: bírósági ítélet született
- Éjjeli razzia a Kis-Balatonon: 120 kiló halat mentettek meg a halőrök
- Új helyszínen vizsgálják a tiszai vízlépcső megépítésének lehetőségét
- Horgászok figyelem! Az RSD bejelentette a 2026-os szabálymódosításokat
- Bakonyi halgombócleves – krémes, gombás kényeztetés a tányérodon
- Tiltott csatornából fogott pontyokat rejtegettek a rapsicok
2025. december 13.
A vasárnapig megrendelt Gondosórát még karácsony előtt kézbesítik
2025. december 13.
Állományfelmérés Akasztón: nagy fogások és izgalmas változások
2025. december 13.
Decemberi Balatoni Halvásár: Friss hal közvetlenül a termelőtől!
2025. december 12.
A Balaton élővilága veszélyben – így akadályozhatjuk meg az inváziót
2025. december 12.