Pontytaco

Megosztás:
Forrás: SK

A pontytaco nem csak egy újabb halas étel! Élmény, ami bebizonyítja, hogy a pontytöpörtyű igenis lehet brutálisan ropogós!

Hozzávalók (2 főre):

  • 250 g pontyfilé
  • 40 g rizsliszt
  • 40 g kukoricaliszt
  • 1 ek keményítő
  • bő olaj a sütéshez

Az uborkasalsához

  • 30 g savanyú uborka
  • 30 g paradicsom
  • 1/2 csokor friss kapor
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 gerezd citrom

A wasabis majonézhez

  • 40 g majonéz
  • 2 tk wasabipaszta

Az összeállításhoz

  • 2 db 20 cm-es taco tortilla
  • 40 g jégsaláta

A pontyot, amilyen sűrűn csak tudjuk, a húsos felétől a bőr felé beirdaljuk, hogy a szálkákat átvágjuk, majd sózzuk és félretesszük. Egy tálban összekeverjük az apró kockákra vágott uborkát és paradicsomot, a finomra aprított kaprot, az olívaolajat és a citrom kifacsart levét. A majonézt jól összekeverjük a wasabival, a liszteket pedig elkeverjük a keményítővel.

A halról egy papírtörlővel leitatjuk a vizet, felvágjuk 1,5-2 cm-es kockákra, ha szükséges, ismét megsózzuk és a lisztes keverékbe forgatjuk. Egy szűrőkanállal vagy sima szűrővel kiemeljük, lerázzuk róla a felesleges lisztet és beletesszük a 180 fokra melegített olajba, ahol 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. Ezután leitatjuk róla a felesleges olajat.

A tacókat egy forró, száraz serpenyőben oldalanként 15-15 másodperc alatt átmelegítjük, az egyik oldalukat megkenjük a majonézzel, beletesszük a csíkokra vágott jégsalátát, a pontyot, rákanalazzuk a salsát és félbehajtva már tálalhatjuk is.

Forrás: SK

 

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük