Rántott süllő franciasalátával
Hozzávalók (2 főre)+
A rántott süllőhöz
- 600 ml tej
- 1 ek só
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 g süllőfilé (4 szeletre vágva)
- 80 g finomliszt
- 2 db tojás
- 80 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A franciasalátához
- 50 g vaj
- 500 g franciasaláta-mix
- só, bors
- 175 g tejföl
- 100 g majonéz
- 2 tk mustár
- 2 tk porcukor
- 0.25 db citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
A tálaláshoz
- ½ db citrom
- Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Kezdésnek a tejben elkeverjük a sót és a zúzott fokhagymát, majd a halszeleteket 1 órára beáztatjuk ebbe a keverékbe. Amíg pácolódik a hal, a franciasalátához vajat melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fagyos mixet és közepesen erős hőfokon 3-4 perc alatt megpároljuk. Sütés közben sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, sót, a porcukrot és a citrom levét egy nagyobb tálban összekeverjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a majonézes szószhoz a finomra aprított petrezselyemmel együtt. A kész salátát betesszük a hűtőbe.
A halat kivesszük a tejből, szárazra töröljük, majd először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A bepanírozott süllőt 2-3 perc alatt kisütjük a 170 fokra melegített olajban. A citromgerezdeket egy száraz, forró serpenyőben, oldalanként fél-fél perc alatt megkaramellizáljuk. A rántott süllőt a salátával és a sült citromgerezddel tálaljuk.
Forrás: SK
- A 11 legkapósabb süllőző és pontyozó hely az országban
- Védett halak, inváziós fajok és új módszerek: meglepő eredmények a főcsatornából
- Orvhalászat és erőszak a Gólem-tónál: bírósági ítélet született
- Téli tilalom a vermelő harcsák védelmére
- Új helyszínen vizsgálják a tiszai vízlépcső megépítésének lehetőségét
- Megható búcsú Maconkán – Több százan emlékeztek Dérer Istvánra
2025. december 7.
Bakonyi halgombócleves – krémes, gombás kényeztetés a tányérodon
2025. december 7.
Madárbarát pillanat: jégmadár és horgász találkozása a vízparton
2025. december 6.
Az inváziós halfajok veszélyei hazánk vizeiben
2025. december 6.
FishFaceID: a mesterséges intelligencia forradalma a halgazdálkodásban
2025. december 5.