Rántott süllő franciasalátával

Megosztás:

Hozzávalók (2 főre)+

A rántott süllőhöz

  • 600 ml tej
  • 1 ek só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 g süllőfilé (4 szeletre vágva)
  • 80 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 80 g zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez

A franciasalátához

  • 50 g vaj
  • 500 g franciasaláta-mix
  • só, bors
  • 175 g tejföl
  • 100 g majonéz
  • 2 tk mustár
  • 2 tk porcukor
  • 0.25 db citrom leve
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld

A tálaláshoz

  • ½ db citrom
  • Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Kezdésnek a tejben elkeverjük a sót és a zúzott fokhagymát, majd a halszeleteket 1 órára beáztatjuk ebbe a keverékbe. Amíg pácolódik a hal, a franciasalátához vajat melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fagyos mixet és közepesen erős hőfokon 3-4 perc alatt megpároljuk. Sütés közben sózzuk, borsozzuk.

A tejfölt, a majonézt, a mustárt, sót, a porcukrot és a citrom levét egy nagyobb tálban összekeverjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a majonézes szószhoz a finomra aprított petrezselyemmel együtt. A kész salátát betesszük a hűtőbe.

A halat kivesszük a tejből, szárazra töröljük, majd először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A bepanírozott süllőt 2-3 perc alatt kisütjük a 170 fokra melegített olajban. A citromgerezdeket egy száraz, forró serpenyőben, oldalanként fél-fél perc alatt megkaramellizáljuk. A rántott süllőt a salátával és a sült citromgerezddel tálaljuk.

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük