Rántott süllő franciasalátával

Hozzávalók (2 főre)+
A rántott süllőhöz
- 600 ml tej
- 1 ek só
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 g süllőfilé (4 szeletre vágva)
- 80 g finomliszt
- 2 db tojás
- 80 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A franciasalátához
- 50 g vaj
- 500 g franciasaláta-mix
- só, bors
- 175 g tejföl
- 100 g majonéz
- 2 tk mustár
- 2 tk porcukor
- 0.25 db citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
A tálaláshoz
- ½ db citrom
- Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Kezdésnek a tejben elkeverjük a sót és a zúzott fokhagymát, majd a halszeleteket 1 órára beáztatjuk ebbe a keverékbe. Amíg pácolódik a hal, a franciasalátához vajat melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a fagyos mixet és közepesen erős hőfokon 3-4 perc alatt megpároljuk. Sütés közben sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, sót, a porcukrot és a citrom levét egy nagyobb tálban összekeverjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a majonézes szószhoz a finomra aprított petrezselyemmel együtt. A kész salátát betesszük a hűtőbe.
A halat kivesszük a tejből, szárazra töröljük, majd először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A bepanírozott süllőt 2-3 perc alatt kisütjük a 170 fokra melegített olajban. A citromgerezdeket egy száraz, forró serpenyőben, oldalanként fél-fél perc alatt megkaramellizáljuk. A rántott süllőt a salátával és a sült citromgerezddel tálaljuk.
Forrás: SK
- A Tisza segélykiáltása: kiszáradt tavak, elveszett halak
- Balaton apadó meder – fotókon a rendkívüli látvány
- Tokhal a Dunából? Különleges leletre bukkantak a horgászok
- Rejtélyes halivadék a Pilismaróti-öbölben
- A vízhiány ellen: tározással védi vízkészletét a Kötivizig
- Horgászati siker és biológiai érdekesség a Tisza-tóból
2025. október 22.
Látványos változás előtt a Kákafoki-holtág
2025. október 22.
Óriási meglepetés a tóban – 60 kg tiszta izgalom!
2025. október 21.
Horgászati siker és biológiai érdekesség a Tisza-tóból
2025. október 21.
Rekordméretű harcsát fogtak ki Lengyelországban
2025. október 20.