Rántott hal sütőben sütve

Megosztás:

Nem kell lemondanod a rántott halról akkor sem, ha diétázol.

Hozzávalók két főre:

A halhoz

  • 250 g tőkehalfilé (4 db)
  • só, bors

A bundához

  • 30 g apró szemű zabpehely
  • 60 g panko morzsa
  • 15 g zabliszt
  • 2 db tojás

A salátához

  • 250 g kígyóuborka
  • 200 g koktélparadicsom
  • 20 g lila hagyma
  • só, bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csipet szárított oregánó
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 60 g fekete olajbogyó
  • 60 g feta

Elkészítés:

A rántott hal sütőben sütve elkészítéséhez a tőkehalat, amennyire tudjuk, leszárítjuk egy papírtörlővel, majd sózzuk, borsozzuk.

A zabpelyhet összekeverjük a panko morzsával. A halat a zabliszt, a lazán felvert tojás, majd a zabpelyhes keverék sorrendjében bepanírozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

A salátához az uborkát 1-2 cm nagyságú kockára vágjuk, a paradicsomokat elfelezzük, a lila hagymát finomra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk az oregánóval és a fokhagymaporral, majd jöhet bele a félbevágott olajbogyó is. Mindent alaposan összekeverünk, végül rámorzsoljuk a fetát. A zabbundás „rántott” halat a salátával fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük