Rántott hal sütőben sütve

Nem kell lemondanod a rántott halról akkor sem, ha diétázol.
Hozzávalók két főre:
A halhoz
- 250 g tőkehalfilé (4 db)
- só, bors
A bundához
- 30 g apró szemű zabpehely
- 60 g panko morzsa
- 15 g zabliszt
- 2 db tojás
A salátához
- 250 g kígyóuborka
- 200 g koktélparadicsom
- 20 g lila hagyma
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet szárított oregánó
- 1 csipet fokhagymapor
- 60 g fekete olajbogyó
- 60 g feta
Elkészítés:
A rántott hal sütőben sütve elkészítéséhez a tőkehalat, amennyire tudjuk, leszárítjuk egy papírtörlővel, majd sózzuk, borsozzuk.
A zabpelyhet összekeverjük a panko morzsával. A halat a zabliszt, a lazán felvert tojás, majd a zabpelyhes keverék sorrendjében bepanírozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A salátához az uborkát 1-2 cm nagyságú kockára vágjuk, a paradicsomokat elfelezzük, a lila hagymát finomra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk az oregánóval és a fokhagymaporral, majd jöhet bele a félbevágott olajbogyó is. Mindent alaposan összekeverünk, végül rámorzsoljuk a fetát. A zabbundás „rántott” halat a salátával fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Forrás: SK
- Tiltott módszerrel horgásztak – rendőrségi eljárás indult a Tiszán
- Nyolc tonna fölé jutottak a Tisza-tavi halászok
- Tiltott eszközzel horgászott, de a halőrök felvették videóra
- Rekorddöntés a hidegfrontban: óriásharcsát fogtak a Téglagyári tavon
- Önkormányzatok dönthetnének a balatoni horgászatról – jön az új szabályozás?
- Halálos horgászbaleset Szlovákiában – egy 37 éves férfi életét vesztette
2025. október 15.
Rejtélyes halivadék a Pilismaróti-öbölben
2025. október 15.
Balaton apadó meder – fotókon a rendkívüli látvány
2025. október 15.
Halak és mesterséges fény: nemzetközi kutatás a Balatonon
2025. október 14.
Tokhal a Dunából? Különleges leletre bukkantak a horgászok
2025. október 14.
Óriáshal a viharban – elképesztő küzdelem az Ecsédi-tavon
2025. október 14.