Szegedi halászlé lépésről lépésre

A halászlé a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étele, amely minden vidéken egy kicsit másképp készül. Ez a recept egy egyszerű, mégis gazdag ízvilágú változatot mutat be.
Hozzávalók
- 2 db ponty
- 10 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 4 db tölteni való paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 7 evőkanál fűszerpaprika
- 5 db halászlé kocka
- só ízlés szerint
Elkészítés
A pontyot megtisztítjuk, kifilézzük és darabokra vágjuk. A halfiléket beirdaljuk, csíkokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk.
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot négyfelé vágjuk, a fokhagymát keresztben elfelezzük.
A hal alapléhez félretett haldarabokat és az előkészített zöldségeket 8 liter vízben, nagy lángon főzni kezdjük. Amikor felforr, a tetején keletkező zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Az alaplevet körülbelül 1 órán át főzzük.
Ezután a levest átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a leveskockákat, és ízlés szerint megsózzuk.
Tálalás előtt a halcsíkokat beletesszük a forró levesbe, felforraljuk, majd erős lángon 6 percig főzzük. Végül szórjuk meg hegyes erőspaprikával.
- A kormány 2027-ig több mint 20 milliárd forint forrást biztosít az akvakultúra fejlesztésére
- Térdig érő vízben lehet átsétálni a Maroson
- Betiltották a csónakos horgászatot Maconkán
- Akár Európa-rekord is lehet a Tiszában talált ékszerteknős
- A sodorvonalból kellett kiterelni a tiszai álompontyot
- Úszó napelemekre pályázhatnak a magyar tógazdaságok
2025. augusztus 17.
Égből hulló hal okozott tüzet Kanadában
2025. augusztus 16.
Születésnapján fogott 19 kilós pontyot Európa főboszorkánya
2025. augusztus 15.
Idén Vácon rendezik meg a MA-HAL országos halfőző versenyét
2025. augusztus 15.
Élete legnagyobb pontyát fogta ki a hetvenéves Pista bácsi
2025. augusztus 15.
Hatalmas betontömb bukkant elő a Tiszából
2025. augusztus 14.