Szegedi halászlé lépésről lépésre

A halászlé a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étele, amely minden vidéken egy kicsit másképp készül. Ez a recept egy egyszerű, mégis gazdag ízvilágú változatot mutat be.
Hozzávalók
- 2 db ponty
- 10 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 4 db paradicsom
- 4 db tölteni való paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 7 evőkanál fűszerpaprika
- 5 db halászlé kocka
- só ízlés szerint
Elkészítés
A pontyot megtisztítjuk, kifilézzük és darabokra vágjuk. A halfiléket beirdaljuk, csíkokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk.
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot négyfelé vágjuk, a fokhagymát keresztben elfelezzük.
A hal alapléhez félretett haldarabokat és az előkészített zöldségeket 8 liter vízben, nagy lángon főzni kezdjük. Amikor felforr, a tetején keletkező zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Az alaplevet körülbelül 1 órán át főzzük.
Ezután a levest átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a leveskockákat, és ízlés szerint megsózzuk.
Tálalás előtt a halcsíkokat beletesszük a forró levesbe, felforraljuk, majd erős lángon 6 percig főzzük. Végül szórjuk meg hegyes erőspaprikával.
- Tiltott módszerrel horgásztak – rendőrségi eljárás indult a Tiszán
- Nyolc tonna fölé jutottak a Tisza-tavi halászok
- Tiltott eszközzel horgászott, de a halőrök felvették videóra
- Rekorddöntés a hidegfrontban: óriásharcsát fogtak a Téglagyári tavon
- Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel
- Önkormányzatok dönthetnének a balatoni horgászatról – jön az új szabályozás?
2025. október 13.
Ideiglenesen leáll a gyulai duzzasztó – így biztosítják a vízellátást
2025. október 13.
Rekordok dőltek a VIII. Távdobó Országos Bajnokságon
2025. október 13.
Kerkez Milossal pecázna a brit sztárfocista
2025. október 12.
Évtizedek óta nem látták, most mégis visszatért a Drávába
2025. október 12.