Szegedi halászlé lépésről lépésre

Megosztás:
Szegedi halászlé
Szegedi halászlé

A halászlé a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étele, amely minden vidéken egy kicsit másképp készül. Ez a recept egy egyszerű, mégis gazdag ízvilágú változatot mutat be.

Hozzávalók

  • 2 db ponty
  • 10 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db tölteni való paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 7 evőkanál fűszerpaprika
  • 5 db halászlé kocka
  • só ízlés szerint

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, kifilézzük és darabokra vágjuk. A halfiléket beirdaljuk, csíkokra vágjuk, majd enyhén megsózzuk.

A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot négyfelé vágjuk, a fokhagymát keresztben elfelezzük.

A hal alapléhez félretett haldarabokat és az előkészített zöldségeket 8 liter vízben, nagy lángon főzni kezdjük. Amikor felforr, a tetején keletkező zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Az alaplevet körülbelül 1 órán át főzzük.

Ezután a levest átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a leveskockákat, és ízlés szerint megsózzuk.

Tálalás előtt a halcsíkokat beletesszük a forró levesbe, felforraljuk, majd erős lángon 6 percig főzzük. Végül szórjuk meg hegyes erőspaprikával.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük